joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Update 11BAC 2014. Avem REZULTATELE FINALE, de după contestații!

    de Special Arad | 11 iulie 2014, 9:20 AM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

    2

    După publicarea rezultatelor, elevii nemulţumiţi de note au putut depune contestaţii, care au fost soluţionate între 8 şi 10 iulie. La Arad, rezultate Bac 2014 finale s-au publicat astăzi, 11 iulie, chiar acum 10 minute.

    Download de aici REZULTATELE FINALE, de după contestații:

    icon topic attach Rezultate contestatii BAC iulie 2014.xls


    Emoții mari pentru elevii care au susținut anul acesta examenul de Bacalaureat. VEZI AICI rezultatele înainte de contestații, iar luni, 7 iulie, se pot depune contestațiile, până la ora 16:00.

    Rata de promovabilitate la nivelul județului Arad este de 50,66 % , din care la proba de Limba și Literatura Română [proba E)a) – probă scrisă], la proba E)c)  69,11 % și la proba E)d) 80,67 %.

    DOWNLOAD: Catalog inainte de contestatii Iulie BAC 2014.xls


    UPDATE 8: Peste 146.000 de absolvenţi de clasa a XII-a susţin vineri ultima probă de examen la Bacalaureat 2014. Aceştia vor susţine examen, la alegere, la una dintre disciplinele: Biologie, Geografie, Fizica, Chimie, Informatică, Logică, Economie, Psihologie, Filosofie, Sociologie.

    La Geografie, la primul subiect eleviilor li s-au testat cunoştinţele despre formele de relief şi clima din România. La al doilea subiect trebuiau să scrie despre fluviile din Franţa. Un alt subiect viza cunoştinţele despre Islanda.

    La Anatomie, la primul subiect, cerinţele au vizat cunoştinţele despre măduva spinări şi sistemele corpului uman, la subiectul al doilea, elevii trebuiau să explice diferenţele dintre procariote şi eucariote, iar la subiectul al treilea, absolvenţii care au ales această materie au avut de explicat care este rolul glandei hipofize şi de redactat un text despre aparatul respirator şi infecţiile respiratorii.

    Una dintre discipline pe care mulţi elevi o aleg pentru ultima probă de examen este Biologia, probă ce va fi susţinută de absolvenţii filierei teoretice – profilul real, dar şi de elevii de la filiera tehnologică – profilurile: tehnic, resurse naturale si protecţia mediului; filiera vocaţională – profilul militar.

    Candidaţii care aleg să susţină la Bac 2014 Biologie optează fie pentru biologie de clasa a IX-a şi a X-a – Biologie vegetală şi animală, fie pentru Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană.

    Potrivit modelelor de subiecte Bacalaureat 2014 Biologie, la Anatomie şi fiziologie umană, elevii vor primi trei subiecte cu mai multe subpuncte, prin care ei trebuie să dovedească că stăpânesc noţiunile de bază din biologie sau, după caz, de anatomie.

    O altă disciplină la care s-au înscris mulţi elevi este Geografia. La această probă, elevii au de rezolvat trei subiecte notate fiecare cu câte 30 de puncte.

    Subiecte Bacalaureat 2014 Geografie:

    geo1

    geo2

    geo3

    geo4

    Subiecte Bacalaureat 2014 Anatomie:

    anat1

    anat2

    anat3

    Subiecte Bacalaureat 2014 Biologie vegetală şi animală:

    bio1

    bio2

    bio3

    Subiecte Sociologie:

    soc1

    soc2

    Subiecte Economie:

    ec1

    ec2

     

    Subiecte Logică

    627x0 (1)

    627x0 (2)

    Subiecte Psihologie

    627x0 (3)

    627x0 (4)

    Subiecte Chimie

    627x0 (5)

    627x0 (6)

    627x0 (7)

    Subiecte Fizică – profil tehnic

    627x0 (9)

    627x0 (10)

    627x0 (11)

    627x0 (12)

    SUBIECTE FILOZOFIE

    627x0 (13)

    627x0 (14)

    SUBIECTE INFORMATICĂ

    627x0 (15)

    627x0 (16)

    627x0 (17)

    Subiecte şi Barem Bacalaureat 2014 Biologie şi Geografie, pe Edu.ro. Aceleaşi condiţii de examen ca şi până acum

    La ultima probă de la Bac 2014 vor fi aceleaşi condiţii ca şi până acum. Candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de examen cel mai târziu la ora 9:00. Ultima probă de la Bacalaureat 2014 se va termina în jurul orei 12:00. Organizatorii examenului spun că cel mai bine este ca elevii să intre în săli în jurul orei 8:30, astfel încât să fie prezenţi când sunt desigilate subiectele.

    Procedura prevede ca, în centrul de examen, un cadru didactic şi un membru al personalului de pază să solicite fiecărui candidat un act de identitate. Apoi, candidaţii sunt îndrumaţi spre sălile de examen.

    Potrivit metodologiei de examen, pentru elaborarea lucrării, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene pot folosi numai creion negru.

    Cei care vor să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Regulamentul de organizare de la Bacalaureat 2014 arată că în cazul în care unii elevi vor să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească însă timpul stabilit, primesc alte coli de examen.


    UPDATE 7: Trei candidați au fost prinși copiind

    Trei elevi care își dădeau astăzi examenele la proba scrisă obligatorie a profilului au fost scoși din clase și eliminați din examenul de bacalaureat după ce au fost prinși în timp ce copiau. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad afirmă cinfirmă vorba despre un elev din municipiu, de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu”, şi doi din judeţ, de la Liceul Tehnologic Chişineu Criş şi de la Liceul „Sever Bocu” din Lipova. Asupra elevului din municipiu a fost găsit un dispozitiv cu cameră in timp ce ceilalţi doi aveau telefoane mobile.

    Elevul de la „Maniu”  avea o minicameră încorporată în pix și căști în urechi.

    Susținea proba de matematică, fiind absolvent al profilului matematică-informatică al aceluiași liceu. A atras atenția supraveghetorilor pentru că s-a cerut  la toaletă de patru ori. Urmărindu-l atent, supraveghetorii l-au verificat și au observat că pixul cu care scria avea încorporată o cameră video. Profesorii supraveghetori au presupus că tânărul a filmat subiectele și a transmis imaginile cu ajutorul unui telefon mobil în timp ce se afla la toaletă, unde ar fi primit şi răspunsurile.
    Eveniment inclusiv din punct de vedere medical: ca urmare a emoțiilor, cel mai probabil, tânărul nu a putut să își mai scoată căștile din urechi. A fost nevoie de intervenția cadrelor medicale pentru ca gadgeturile să poată fi recuperate de către profesori.

    Până în prezent, la această sesiune de bacalaureat cinci candidaţi au fost eliminaţi din examene: doi pentru fițuici, doi pentru telefoane mobile și tânărul cu căștile…

    Conform unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean, la proba de astăzi s-au înscris 3.141 de candidaţi, 200 dintre aceştia neprezentându-se la centrele de examen. 

    UPDATE 6: Vezi mai jos subiectele şi baremul la Matematică şi Istorie!

    Cele mai mari emoţii pentru ziua de miercuri le au candidaţii care dau matematica ca probă obligatorie la Bacalaureat 2014. Din 2011, de când s-au introdus camerele de luat vederi în sălile de examen, matematica este proba la care pică cei mai mulţi dintre elevi. Pentru că absolvenţii din anii trecuţi s-au plâns că subiectele de la matematică au fost grele şi de multe ori au primit exerciţii din noţiuni pe care ei nu le-au făcut la clasă, Ministerul Educaţiei a decis de anul trecut ca subiecte Bacalaureat 2014 matematică pentru matematică-informatică şi pentru profilul tehnologic să fie diferite. De asemenea,  elevii de la profilul ştiinţele naturii şi cei de la profilul pedagogic primesc subiecte diferite.

    La primul subiect, elevii de la profilul MATEMATICĂ-INFORMATICĂ au primit un exerciţiu cu radicali, să determine divizorul lui 10 şi să determine distanţa pe o axă. De asemenea, la al doilea subiect au primit matrici şi funcţii, iar la al treilea, integrale.

    Subiecte Bacalaureat 2014 Matematică, profil Tehnologic:

    12

    Subiecte Bacalaureat 2014 Matematică, Mate-Info:

    mateinfo

    Subiecte Bacalaureat 2014 Istorie:

    istorie1

    istorie2

    Elevii de la Tehnologic au primit subiecte Bacalaureat Matematică catalogate ca „foarte uşoare”, dar cu toate acestea rezultatele nu au fost mult mai bune comparativ cu anii 2011 şi 2012. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe, printre care să facă calculul unor radicali. Ei au avut de rezolvat şi exerciţii de trigonometrie, dar şi o problemă în care trebuiau să calculeze cât va costa un produs, al cărui preţ actual este de 10 lei, după o scumpire cu 10%. La cel de-al doilea subiect au avut matrici şi polinoame. La cel de-al treilea subiect, elevii de la Tehnologic au primit o analiză matematică din capitolul Integrale.

    La Ştiinţele Naturii, la subiectul 1, elevii au avut de rezolvat ecuaţii, funcţii, vectori. La cel de-al doilea au primit matrici şi ecuaţii, iar la al treilea subiect au avut de rezolvat câteva funcţii.

    Elevii de la Pedagogic au avut de rezolvat la primul subiect exerciţii din funcţii, procente şi geometrie. La cel de-al doilea au primit exerciţii din legi de compoziţie, iar la cel de-al treilea subiect au primit exerciţii din matrice.

    Bacalaureat 2014 – Subiecte şi barem Matematică şi Istorie. Ce urmăresc exerciţiile de la matematică

    Metodologia de organizare a examenului arată că la proba scrisă la disciplina matematică sunt evaluate competenţele dezvoltate pe parcursul învăţământului liceal, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a IX-a – a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2014. Subiectele date la Matematică vor evalua ceea ce au învăţat elevii în cei patru ani de liceu, dar şi cât de bine cunosc programa pentru examenul de bacalaureat.

    La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

    Bacalaureat 2014 – Subiecte şi barem Matematică şi Istorie. Trei subiecte din Istoria României

    La proba scrisă de Istorie, absolvenţii de clasa a XII-a vor primi trei subiecte din Istoria României, dintre care unul va fi un eseu pe o temă dată. Fiecare dintre cele trei subiecte vor fi notate cu câte 30 de puncte. De obicei, proba de Istorie nu pune probleme elevilor de la profilul uman.

    La subiecte Bacalaureat 2014 Istorie, la primul subiect, elevii primesc două texte la prima vedere pe baza cărora trebuie să răspunde la cinci cerinţe. Pentru a rezolva cerinţele 6 şi 7, elevii trebuie să facă apel la cunoştinţele dobândite.

    La subiectul al II-lea, elevii primesc, de asemenea, un text istoric la prima vedere, pe baza căruia trebuie să răspundă la şase cerinţe. Primele cinci vizează textul, iar cea de-a şase constă, de obicei, într-o scurtă argumentaţie printr-un fapt istoric a unei afirmaţii.

    La subiectul al treilea, elevii trebuie să redacteze un eseu pe o temă dată. De exemplu, în prima sesiune din 2013, subiectul a fost formarea statului român modern şi evoluţia lui până în secolul al XIX-lea. În sesiunea din toamnă, tema a fost evoluţia statului român în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX- lea.

    Spre deosebire de Matematică, la Istorie, metodologia de organizare a examenului arată că proba scrisă la disciplina Istorie evaluează competenţele dezvoltate pe parcursul ultimului an de liceu în conformitate cu programele şcolare pentru a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2014.

    Subiectele date la Istorie vor evalua ceea ce au învăţat elevii despre Istoria României şi cât de bine pot face conexiuni între evenimente.

    Bacalaureat 2014 – Subiecte şi barem Matematică şi Istorie. Reguli pentru Bac 2014

    La orice disciplină, în cazul în care elevii au asupra lor materiale/obiecte nepermise în sala de examen, sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

    Elevii nu au voie să staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. La intrare în sală, elevii sunt puşi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen.

    După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.

    Potrivit metodologiei de examen, pentru elaborarea lucrării, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene pot folosi numai creion negru.

    Cei care vor să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Regulamentul de organizare arată că în cazul în care unii elevi vor să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească însă timpul stabilit, primesc alte coli de examen.

    În timpul examenelor, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Cei care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi din examen.


     

    La Istorie, la subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu cu tema acţiuni diplomatice ale ţărilor române în secolele XIV-XVII.

    Elevii primesc subiecte Bacalaureat 2014 Matematică diferite în funcţie de profilul absolvit. Măsura a fost aplicată începând cu 2013. În 2013, elevii de la matematică-informatică au primit la primul subiect funcţii, logaritmi şi vectori. La cel de-al doilea, au avut de rezolvat matrici şi polinoame, iar cel de-al treilea subiect elevii au avut de rezolvat funcţii şi ecuaţii.

    UPDATE 5: Candidaţii la prima sesiune a examenului de bacalaureat aparţinând minorităţilor naţionale susţin astăzi (marţi, 1 iulie) proba scrisă la Limba şi literatura maternă (proba E) b), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

    DOWNLOAD de AICI SUBIECTELE şi baremul la limba maternă:

    Proba E.b) Limba si literatura materna, Cultura si civilizatie spaniola

    Bacalaureat 2014 – Subiecte şi Barem Română. Aproape 144.000 de absolvenţi de clasa a XII-a încep luni probele scrise de la Bac 2014. La fel ca şi în 2013, şi anul acesta, elevii vor primi două tipuri de subiecte Română – subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Real şi Tehnologic şi Subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Uman şi Pedagogic, potrivit Gandul.info. Bacalaureat 2014 – Subiecte şi Barem Română. 143.968 de absolvenţi ai clasei a XII-a susţin luni, 30 iunie, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2014. Special Arad vă prezintă în timp real informaţii despre subiecte şi barem Bacalaureat 2014 Română profil Real şi Tehnologic, dar şi profil Uman şi Pedagogic. De asemenea, vă ţinem la curent cu primele Rezultate Bacalaureat 2014, imediat ce acestea vor fi disponibile online pe edu.ro. Proba scrisă la română pune, de obicei, cele mai multe probleme elevilor care dau bacalaureatul, aşa cum arată statisticile din ani trecuţi, potrivit cărora cele mai multe note mai mici de 5 sunt la această materie şi la matematică.

    UPDATE 4: Elevii de la uman au primit un text la prima vedere din Donna Alba de Gib Mihăescu pe baza căruia trebuiau să răspundă la nouă cerinţe care vizau cunoştinţe de vocabular, teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelegere şi interpretare a unui text literar. La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ despre activitatea de îndrumare a lecturii, iar la subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la uman aveau de redactat un eseu de 2-3 pagini despre tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

    image 2014 06 30 17582008 0 subiecte limba romana uman

    Sursa: http://www.hotnews.ro/

    image 2014 06 30 17582009 0 subiecte limba romana uman2

    Sursa: http://www.hotnews.ro/

    Subiecte Bacalaureat Română primite astăzi la examen: Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.

    La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

    La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să scrie un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu. 

    1

    2

    În ultimii 5 ani, romanul a fost cel mai des subiect întâlnit la punctul al treilea, fie că a fost vorba despre viziunea despre lume, fie de evoluţia unui personaj. Astfel, în 2009, romanul a picat la subiectul al treilea şi în prima,dar şi în a doua sesiune, dar şi în 2012, în a doua sesiune. Poezia, unul dintre subiectele de care se tem cel mai mult elevii de clasa a XII-a care susţin examenul de bacalaureat, a picat în prima sesiunea din 2012 (Mihai Eminescu), dar şi în prima sesiune din 2013 (Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga – profil real, simbolismul – profil uman). Opera dramatică a constituit subiect în prima sesiune din 2011 şi în sesiunea a doua din 2013. Nuvela a picat de doua ori în ultimii 5 ani la subiecte Bacalaureat Română, în a doua sesiune din 2010 şi 2011. Basmul nu a picat decât o dată în ultimii 5 ani, în prima sesiune din 2010.

    Bacalaureat 2014 – Subiecte şi Barem Română. Ce urmează Examenul de bacalaureat continuă pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), matematică sau istorie, iar pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). Afişarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie, până în ora 12.00, şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii, între orele 12:00 – 16:00, care urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie. Ministerul Educaţiei Naţionale va publica, în fiecare zi de examen, începând cu ora 15.00, subiectele şi baremele de evaluare pentru proba de Limba şi literatura română – E)a) din cadrul Bacalaureatului 2014. Ministerul Educaţiei a publicat pe Edu.ro modele de subiecte pentru fiecare profil în parte. Bacalaureat 2014 – Subiecte şi Barem Română. Organizarea examenului Bacalaureat 2014 se desfăşoară în 527 de centre de examinare. Poliţia Română a anunţat că peste 3.100 de poliţişti vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui examen corect, în linişte. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. Anul trecut, la sesiunea iunie – iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestaţiilor. Potrivit aceloraşi rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 – 2013 şi 30,6 la sută din absolvenţii promoţiilor anterioare. După soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivel naţional a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la sută dintre absolvenţii promoţiei 2012 – 2013 şi 31,7 la sută dintre absolvenţii promoţiilor anterioare promovând examenul.

    Subiecte Bacalaureat 2014 Română profilul REAL – model:

     

    model-bac-rom model-bac-rom2

    Subiecte Bacalaureat 2014 Română profilul Uman – model:

    model-bac-uman model-bac-uman1

    6 din 10 elevi au obţinut calificativul „experimentat” în limba română

    Rezultatele obţinute de elevi la proba orală de limba română. Acestea arată că 6 din 10 elevi care au participat la proba orală de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română au obţinut calificativul experimentat. De asemenea, 28.238 de elevi (21,53%) au primit calificativul avansat, iar 12.016 (9,16%), calificativul mediu.

    Subiecte Bacalaureat 2014 Română. Cum vor fi subiectele

    La  Bacalaureat 2014, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Ministerul a anunţat această măsură încă de la începutul anului şcolar 2012-2013. Astfel, absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat  cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examenul de Bac 2014 subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu subiecte diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de examen.

    Subiectele pentru probele scrise de examen se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:

    a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de Ministerul Educaţiei;

    b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;

    c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzator conţinutului programelor de Bac, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea compeţentelor prevăzute în aceste programe;

    d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;

    Baremele de evaluare şi de notare la Bacalaureat 2014 se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare astfel încât să se asigure unitatea de evaluare la nivel naţional.

    Examenul de Bacalaureat 2014 de luni începe la ora 9:00 şi se va termina la ora 12:00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8:30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.

    Procedura prevede că la accesul candidaţilor în centrul de examen un cadru didactic şi un membru al personalului de pază să solicite la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate şi să verifice dacă fotografiile corespund. Apoi, candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen.

    În cazul în care, elevii au asupra lor materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale. Elevii  nu au voie să staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. La intrare în sală, elevii sunt puşi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen.

    După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor.

    Potrivit metodologiei de examen, pentru elaborarea lucrării, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene pot folosi numai creion negru.

    În timpul examenelor, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Cei care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi din examen.

    Subiecte Bacalaureat 2014 Română. Ce s-a întâmplat în anii trecuţi

    În 2013, după prima sesiune de examen, 55,4% dintre absolvenţii de clasa a XII-a l-au promovat. Potrivit datelor EDU.RO, rata de promovare din 2013 a fost mult mai mare comparativ cu 2012 şi 2011. În 2011, înainte de prima sesiune au trecut 45,7% dintre absolvenţi, iar în 2012 – 44,4%.

    Situaţia de la Bacalaureat din perioada 2004 – 2012:

    untitled

    Bacalaureat 2014. Sesiunea iunie-iulie 2014 – calendar probe scrise:

    30 iunie  Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

    1 iulie  Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

    2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

    4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

    7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

    7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

    8 – 10 iulie  Rezolvarea contestaţiilor

    11 iulie Afişarea rezultatelor finale

    Elevii care nu iau bacalaureatul din prima sesiunea au la dispoziţie o nouă sesiune, în luna septembrie.

    Bacalaureat 2014. Sesiunea august-septembrie 2014:

    14 – 18 iulie Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

    18 – 19 august  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

    18 – 19 august  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

    19 – 20 august  Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

    21 – 22 august  Evaluarea competenţelor digitale – proba D

    25 august  Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

    26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

    27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

    29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

    1 septembrie  Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

    2 – 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

    4 septembrie Afişarea rezultatelor finale

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    1 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.