Azi se împlinesc 36 de ani de când a murit John Lennon

  de Raluca Medeleanu | 8 decembrie 2016, 11:47 AM | Video

  0

  „Imagine all the people / Living life in peace… You… / You may say I’m a dreamer / But I’m not the only one / I hope someday you’ll join us / And the world will be as one”

  (Imaginează-ți toți oamenii / Trăindu-și viața în pace… tu… / Tu poți spune că sunt un visător / Dar nu sunt singurul / Sper că într-o bună zi ni te vei alătura / Iar lumea va fi un întreg).

  John Lennon ne va rămâne tuturor în memorie cel mai bine drept un adevărat ambasador al păcii, prin melodia „Imagine” pe care a scris-o în 1971. Muzicianul, fost membru al The Beatles, a avut însă parte de o viață tumultuoasă, cu un final de-a dreptul tragic.

  În urmă cu exact 36 de ani, pe data de 8 decembrie 1980, John Lennon a fost împușcat de cinci ori, în fața clădirii Dakota din New York City, unde locuia împreună cu Yoko Ono. Criminalul a fost Mark Chapman, un băiat de 25 de ani. Chapman l-a așteptat pe Lenon în fața apartamentelor Dakota devreme de dimineață și îi ceruse acestuia un autograf în decursul zilei respective.

  John Lennon a fost declarat mort de către oficialități la ora 23:30, din cauza unei pierderi masive de sânge. Moartea acestuia a zguduit lumea.

  john-lennon-dead

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad