Aventuri pe bicicletă: Tura Cetăților Șiria – Șoimoș, pe creste | Video

  de Special Arad | 16 iulie 2017, 12:26 PM | Video

  0

  Cei de la aventuripebicicleta.ro sunt, pur și simplu, arădeni pasionați de mersul pe bicicletă și obișnuiesc să filmeze drumețiile lor, încercând să promoveze acest sport sănătos. De data aceasta și-au propus să exploreze cu bicicleta cele două cetăți din județul Arad: Cetatea Șiriei și Cetatea Șoimoș. 

  Iată și „jurnalul de bord” al drumeției, extras de pe blogul lor, aventuripebicicleta.ro:

  „Plecați din Arad cu trenul de 8:20, ajungem în Șiria fresh pentru o tură care avea să ne pună rezistența la încercare. Ne propunem să ajungem la Cetatea Șoimos, pe traseul Șiria – Cetatea Șiriei – Cetatea Șoimoș. Un traseu care începe din centrul Comunei Șiria și continuă pe creste cu poteci bătute sau mai sălbatice preț de aproximativ 50 de kilometri până la Cetatea Șoimoș. Un traseu nerecomandat începătorilor, dar se poate face cu voință! Dumi a fost parcă a doua oară pe deal și s-a băgat la acest traseu… excelent te-ai descurcat, tinere, e clar că nu știai ce te așteaptă! O porțiune a fost nouă și pentru mine, marcajul pierzându-se, dar cu răbdare se poate găsi și urma acelui single trail care vă scoate exact în Cetatea Șoimoș. Coborâri multe, încărcate de adrenalină și urcări provocatoare vă așteaptă pe acest traseu. Un traseu minunat, dar greu, care e recomandat mountain bikerilor cu ceva experiență, fiind de dificultate destul de mare pentru cineva neantrenat. Vă recomand dacă plecați în tura asta să vă alimentați cu apă de unde găsiți, că e un traseu destul de lung! Ajunși la Cetatea Șoimoș, nu aveam timp de pierdut și coboram pe varianta de downhill de la cetate în speranța că prindem trenul spre casă. Nu l-am mai prins, am făcut o baie în râul Mureș, o reconstituire rapidă a turei, după care spre casă, spre Arad, pe DN. Pe drum, dintr-o neatenție, cad urât exact pe mijlocul drumului, noroc că nu venea nimic din spate. Atenție mare pe unde mergeți, nu pierdeți marcajele, nu vă aventurați pe trasee lungi și grele fără suportul necesar. Spor la pedală, dragi bicicliști, traseul Cetate Șiria – Cetate Șoimoș vă așteaptă!”.

  Harta turei:

  Aventuri-pe-bicicleta-harta-traseu-Cetate-Siria-Cetate-Soimos

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad