„Au fost extraordinari!” Demis și ale lui cuvinte speciale pentru un moment special

  de Lucian Dănilă | 27 octombrie 2016, 9:34 PM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  1

  Este un trend să scrii despre neregulile din sistemul de sănătate din România. Din zece articole despre sănătate, despre spitale, despre medici, cred că opt fac referire la infecțiile nosocomiale, la malpraxis, la lipsa de igienă, la lipsa de personal, la lipsa de interes, deci, la lipsuri… Sunt triste astfel de articole, dar foarte reale. În România ele fac parte din cotidian.

  Acum, astăzi, avem ocazia și chiar bucuria să putem scrie de cu totul altceva. Despre profesionalism, despre meseria de medic făcută cu pasiune, despre curățenie, despre omenie până la urmă. Iar cel care ne-a transmis această stare este Demis, „vinovatul” fiind Cristian Furău (FOTO), medic specialist obstetrică ginecologie și a lui echipă de asistente medicale, iar vinovata este Lăcrămioara Tripa, medic la secția de pediatrie.

  Demis Torreggiani este un italian din Bologna sosit în România, în Arad, în urmă cu zece ani. S-a îndrăgostit de oraș, de oamenii de aici, dar mai ales de Raluca, cea care acum îi este soție. Din dragostea lor a apărut micuțul Nicolo. Demis este om de afaceri și, în momentul în care a aflat că Raluca este însărcinată putea alege orice clinică privată din zonă, orice medic – fie din Arad, fie din Timișoara, dar a ales să își ducă soția pe mâinile medicilor de la Spitalul Matern.

  Acolo l-a întâlnit pe Cristian Furău. „Au fost extraordinari. Cu adevărat extraordinari. Îi mulțumesc mult lui dottore Cristian Furau. A fost profesionist în toate aceste nouă luni, pe toată perioada sarcinii. A fost ireproșabil ca om și ca dottore, atât el cât și asistentele medicale de la Spitalul Matern și doamna Tripa, stați că uneori uit numele, Lacramioara Tripa. Am rămas impresionat de ei și eu și Raluca, soția mea. Nicolo e bine, este un copil minunat și este bucuria noastră”, sunt cuvintele lui Demis, fraze spuse cu emoție în glas.

  Sunt cuvinte speciale despre un moment special pe care l-au trăit și de care s-au bucurat Demis și Raluca. Cristian Furău însă, trece zilnic prin astfel de momente speciale, atât el cât și asistentele de la Matern, iar cuvintele lui Demis spun multe, dacă nu chiar totul, despre profesionalismul său, despre pasiunea de a fi medic.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un articol de lauda, pentru o sarcina si nastere normala, cum , de mii de ani, sint 99,99% din sarcini. Daca nu era tata italian, si Dr Furau nu aparea nimic, articolul pare , cam…publicitar, medicul nefiind pus in fata unor probleme deosebite. Dar,e bine cind cineva lauda si un medic, indifwrent de motiv.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad