Atenție mare pe drumurile naționale! Noua metodă de înșelăciune e tot una… veche (VIDEO)

  de Special Arad | 1 februarie 2016, 11:31 AM | Auto | Naţional

  0

  Tot mai multe cazuri de înșelăciuni se înregistrează mai ales pe drumurile naționale, acolo unde o întreagă „armată” de șoferi dubioși își găsesc zilnic victime fără ca cineva să intervină. Noua metodă de furat este de fapt tot una…veche.

  Sunt mulți șoferi mai sensibili, cu suflet bun, care cad victime tocmai din acest motiv. Se întâmplă pe DN 69 Arad – Timișoara, pe DN 79 Arad – Oradea, pe DN 7 de la Nădlac la Sibiu, dar mai ales pe Valea Oltului, asta ca să vorbim doar de partea de Vest a țării, pentru că probabil același lucru se întâmplă și la Giurgiu, București, Buzău, Brăila sau Focșani, sau pe toate arterele aglomerate ale României.

  Ce se întamplă? Cum poți să cazi victimă „piraților” drumurilor naționale

  În timp ce conduci normal – mai ales – pe aceste rute, ți se întâmplă să îți apară în față, pe marginea drumului, o mașină – de obicei – cu numere străine (n.r. de Bulgaria, de Italia, de Marea Britanie, Irlanda, sau chiar Ungaria). Lângă ea, un bărbat (sau femeie) îți sare în față gesticulând isteric cu mâinile pentru a te face să oprești, ca și cum s-ar fi întâmplat ceva grav.

  „Eu am vazut un Audi A4 primul model și un VW Passat, ambele cu numere de Italia, lângă care se aflau astfel de indivizi. Acestia se bazeaza pe spiritul civic al unor șoferi și profită de ei pentru a-i fura”, scrie un cetățean pe site-ul 4tunning.ro.

  „DE CE TREBUIE SA TE FEREȘTI!!! Orice mașină cu numere străine care are langă ea un om ce-ți face semn sa oprești. NU TE OPRI SUB NICIO FORMĂ! Acesti hoți au o strategie foarte agresivă și dacă văd că nu oprești, vor încerca să alerge după mașina ta, astfel încât să-i vezi în oglinda retrovizoare că sunt disperați, și astfel să te oprești.”, continuă 4tuning.ro.

  Cum se face? Depinde de situatie, fie iți cer curent de la motorul tău, fie îți cer telefonul că nu mai au baterie, fie îți spun sa îi lași puțin mai departe. Dacă te trezești să le dai curent ca să pornească mașina, ghinion…, pentru că se găsesc unu-doi colaboratori care ți-o golesc în timp ce tu ești concentrat sub capotă: din portbagaj, din interior, etc.

  Sau mai bine, pleacă cu tot cu mașină.

  O altă situație este atunci când șoferul este rugat să tracteze mașina, chipurile „în pană”. Mașina tractată se va tampona intenționat de cea din față și, în timpul discutiilor legate de asigurare, etc, șoferul bun-samaritean va fi ușurat de toate-cele,notează 4tunning.

  S-a întâmplat ca pe drumurile naționale, în afara localităților, dacă un șofer oprește și ia un astfel de personaj ca să-l lase mai departe, se poate trezi chiar și oprit într-o parcare la marginea drumului și jefuit sub amenințarea armei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad