miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Atenție mare! Farmaciile sunt doldora de medicamente care ucid (Vezi care sunt)

    de Special Arad | 31 martie 2016, 3:21 PM | Naţional | Știri Arad

    5

    Din cauza efectelor secundare grave, o serie de medicamente au fost retrase de pe piață în unele țări. Cu toate acestea ele continua sa fie comercializate in Romania.

    Piața algocalminului din Romania este estimată la peste 11 milioane de euro anual. Prețul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru români. Un adevărat „medicament al saracului”, spun medicii.

    Din aceasta piata, au reusit sa prinda felii importante multe companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o alta denumire. Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandarile careia suntem obligati sa tinem cont, nu a restrictionat folosirea algocalminului.

    Cu toate acestea, majoritatea tarilor europene l-au interzis de mai multi ani. Studiile au demostrat ca, metamizolul din algocalmin poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, o boala mortala care debuteaza ca o infectie supra-acuta. Boala distruge celulele din maduva osoasa, altfel spus, tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sangelui.

    Mai periculoase decat algocalminul, sustin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc in componenta, alaturi de metamizol, o a doua substanta activa.

    De departe, Piafenul (metamizol si antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe baza de matamizol si cofeina. Ambele se vand la liber in farmaciile romanesti, fara niciun fel de restrictii.

    Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, inca din 1977. Din aceeasi perioada dateaza si decizia statului suedez de interzicere a calmantului.

    Azi substanta din care se face „calmantul saracului” din Romania este interzisa in Danemarca si Belgia – unde este trecuta la rubrica otravuri, in Germania si Spania – inca din 1989, in Olanda, Grecia si Irlanda – incepand cu anul 1990. Am luat doar exemple din Europa!!!

    Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent in Romania, se mai regasesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanta denumita noramidopirina metansulfonat sifenilbutazona.

    Piroxicamul si Aulinul sunt si ele pe lista neagra a Agentiei Europene a Medicamentului.

    Aulinul este un alt medicament care poate ucide si totusi este vandut la liber in farmaciile romanesti. Mai grav, Aulinul este vandut si in formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate ca riscul este si mai mare.

    Aulinul este interzis in tari precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat ca provoca frecvent, insuficienta hepatica mortala! Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritelor, entorselor si luxatiilor,dar in mod special este prescris in cazul durerilor menstruale.

    Aulinul se numara printre cele mai cautate si utilizate medicamente in Romania, datorita efectelor sale calmante imediate. Putini insa stiu ca, substanta activa continuta de Aulin, denumita nimesulid, poate fi mortala.

    Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeana a Medicamentului a reluat, spre analiza, nimesulidul, in vederea retragerii sale de pe teritoriul intregii Uniuni Europene.

    Aulinul a fost restrictionat chiar si in tara producatoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranta Medicamentelor a atras atentia asupra pericolului pe care il prezinta.

    Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis in anii ’60 in jur de 3500 de pacienti. Cu toate acestea el se comercializeaza in continuare in tara noastra si este prescris in diverse afectiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt in joc?

    Medicamentul Stilbestrola fost dovedit ca poate produce tumori uterine si mamare la femei si a fost scos de pe piata in unele tari europene. In Romania este produs si comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de „leacuri vindecatoare” sunt prosti, sunt rai sau sunt doar bine platiti?

    – In 1970 in tarile dezvoltate au fost scoase de pe piata tranchilizantele Pronap si Plaxin pentru ca produceau moartea nou-nascutilor, in Romania se vand in continuare.

    Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienti cu hipotiroidie a fost scos de pe piata in Germania in 2005. Pentru ca la romani merge perfect ceea ce este interzis la nemti, medicamentul este in continuare prescris de medicii nostri si se regaseste in farmacii.

    – In 1984 ziarul Daily Mail a scris clar faptul ca medicamentul impotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie si in prezent, a condus la aparitia unor malformatii foarte grave ale nou-nascutilor. Peste 50% dintre mamele care, in timpul sarcinii, au luat Roacutan, au nascut copii malformati!!! Roacutan este prescris in continuare de doctorii romani.

    Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata din Germania, in aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat inca, a fost folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica.

    Ketotifen,un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular si al rinichilor. In Romania se gaseste in farmacii.

    Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene. In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange.

    Methotrexat,de asemenea un medicament impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescris in reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.

    Antibioticul Isoniazid duce la distrugerea ficatului. Acesta este comercializat in Romania .

    Cu ceva timp in urma Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce de exemplu, „minunata” Viagra, a declansat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscand ca, timp de 13 ani, avea sarcina de a falsifica rezultatele studiilor si cercetarilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companei sa aiba un succes mai mare pe piata.

    In calitate de colaborator al biroului de presa al Companiei Pfizer , el a publicat de nenumarate ori in reviste medicale de specialitate, articole fara niciun dram de adevar.

    SURSA: ziuastirilor.com

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Traim intr-o tara de cacao unde nu mai conteaza absolut nimic si de principii sa nici nu vorbim. Am ajuns sa ne omoram semenii pentru bani marunti. Trist si fara sperante. Asa ca dragi concetateni, inainte sa ajungeti la casa de nebuni sau sa puteti trai doar cu calmante, va recomand sa va faceti bagajele si sa va cautati un locsor in lume, nu este usor dar nu imposibil si din ,,pacate,, ve-ti constata foarte repede ca viata dumneavoastra are mai multa valoare peste hotare decat la noi acasa. Trist…

      +3 voturi
      +1
      -1
      • da adevarat si ce mai ramane dintre noi vom fi executati ca la Autswitz,adica vom muri gazati sub ochii nepasatorii ai Garzii de Mediu- niste incompetenti care gasesc sarma la fer vechi,da culmea este ca nu „pare sa fie arsa”dupa parerea lor,ci poate ca e cumparata de la te miri ce societati comerciale,ca sa fie vanduta la un pret de KK la fer vechi, care isi incaseaza salariile platiti de noi contribuabilii degeaba- in genocidul produs de romii si de angajati de la fer vechi de pe str Marului si imprejurime cu cauciucurile colectate de angajati si soferii de la fer vechi de pe str Marului Arad si nu numai, SUBLINIEZ: numai puctul de colectare de pe strada Marului nu este vorba si de celelalte centre mai vechi de colectare a ferului vechi de la vulcanizarile din tot orasul dandu-le foc ziua si noaptea pentru a recupera sarma si a o valorifica la fer vechi,iar noi platind-o cu viata si cu sanatatea noastra,asa ca tot nu vom scapa,fratilor nu mai e nimic de facut,ca asta s-a calculat de mult de acesti incopetenti cu putere si anume: EXTERMINAREA. reducerea numarului populatiei.

        +12 voturi
        +1
        -1
    2. Articolul e sub orice critică din punct de vedere medical, iar la voi, sincer nu mă așteptam să faceți copy-paste.
      În primul rând folosirea metamizolului sodic (algocalminul neaoș), a fost restricționat în Romania, el eliberându-se doar cu rețetă medicală. A fost și este în continuare folosit în țară ca analgezic de primă elecție și antipiretic foarte bun (scade foarte bine febra). În ciuda faptului că POATE da aganulocitoză și în prospect apar efectele adverse ca la toate medicamentele de pe piață, algocalminul nu este toxic la nivel hepatic, renal sau cardiac.
      Izoniazida, că nu există Isoniazid este un antituberculos, nu există uz pentru altă afecțiune – tocmai pentru că este foarte toxic. Restul fiecare cu problemele lor. Gândiți-vă că raportul beneficiu/risc plasează de foarte multe ori medicamente „demonizate” pe treapta de generice care anual salvează milioane de vieți în țări care trăiesc cu mai puțin de 1 dolar pe zi. Pe Nurofen preferati sa dati 30 de lei, cand e exact ca Ibuprofenul de 5 lei.
      Fiecare medicament are o grămadă de efecte adverse posibile, de la cele mai ușoare până la unele deosebit de grave. !Toate, pot da efecte adverse! Nu există medicament fără POSIBILE reacții adverse. Sper să nu deveniți fanii Olivia Steer…

      +2 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.