Arta de a dărui „Căsuța lui Moș Crăciun” copiilor orfani

  de Raluca Medeleanu | 7 decembrie 2017, 12:28 PM | Cultură

  0

  Sub denumirea de „Arta de a dărui”, ieri seară s-a organizat o expoziție de picturi făcute de tinerii de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, la etajul cafenelei Joy’s, pentru a strânge câțiva bani cu care să le facă o surpriză plăcută copiilor aflați în centrele de plasament din zona Ineului: o serbare numită „Căsuța lui Moș Crăciun”.

  „Scopul picturilor este pentru a le folosi ca o metodă de fundraising pe care noi dorim să îl impementăm în decembrie. Proiectul se numește Căsuța lui Moș Crăciun și este dedicat pentru cincizeci de copii de la centrele de plasament din jurul Ineului. Vom organiza pentru ei un eveniment festiv, va veni Moș Crăciun care le va da cadouri… va fi teatru, muzică… Dorim să le aducem zâmbetul pe buze. Tot ce facem e pentru asta, căci în fond nu cadorile pe care le primesc sunt cele mai importante pentru ei, ci momentele pe care le petrec împreună. Astfel, toate tablourile afișate pe pereți au fost făcute special pentru a fi scoase la vânzare pentrua aduna o parte din fodurile necesare”, ne-a spus Daniel Haș de la Multicultural Fondation, o orgnizație care activează în Arad de trei ani de zile.

  Evenimentul dedicat copiilor din cele patru centre de plasament este planificat pe data de 17 decembrie, la Hanul Moara cu Noroc, unde copiii vor avea parte de momente artistice oferite de dansatorii X-Style Kids și artiștii trupei de teatru „Degetu Mic”. De asemenea, copii vor confecționa ornamente de Crăciun, vor cânta colinzi și astfel organizatorii speră c vor simți bucuria Sărbătorilor de Crăciun împreună.

  Proiectul este realizat de MultiCultural Foundation în parteneriat cu Asociația Casa cu Lacăt, Direcția Generală e Asistență Socială și Protecția Copilor și Colegiul de Arte „Sabin Dăgoi” Arad.

  IMG_7046

  IMG_7047

  IMG_7049

  IMG_7050

  IMG_7051

  IMG_7052

  IMG_7053

  IMG_7054

  IMG_7055

  IMG_7057

  IMG_7058

  IMG_7059

  IMG_7060

  IMG_7061

  IMG_7062

  IMG_7063

  IMG_7064

  IMG_7065

  IMG_7066

  IMG_7067

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad