joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Armagedon porcin: mii de mistreţi radioactivi dărâmă tot ce a mai rămas în Fukushima și nimeni nu ştie cum să-i oprească

    de - | 22 aprilie 2016, 8:26 PM | Internaţional

    0

    Zona contaminată Fukushima este situl unuia dintre cele mai grave dezastre ale secolului XXI, unde acum s-au dezlănţuit mii de mistretii, care distrug tot ce văd.

    De la insecte mutante şi roboţi de salvare „morţi”, locurile infestate din zona de evacuare Fukushima nu au mai fost atinse de nimeni. Dezastrul s-a produs în urma unui tsunami declanşat de cutremurul care a lovit Japonia în 2011.

    Acum, însă, mii de mistreţi distrug tot ce le stă în cale atât în zona contaminată, cât şi în jurul acesteia. Ei au invadat zona evacuată din jurul centralei nucleare de la Fukushima Daiichi. Aceşti mistreţi sapă prin terenurile agricole din apropiere, provocând mai mult de 900.000 de dolari (98 milioane de ¥) daună pentru fermierii locali.

    În condiţii normale, populaţia de misteţi este ţinută sub control de către vânătorii locali. Potrivit The Japan Times, carnea de porc, inclusiv carne de porc mistreţ, este „cea mai populară carne a naţiunii”. Dar problema este că aceşti mistreţi sălbatici au fost contaminaţi cu cesiu 137, o substanţă radioactivă. Mistreţii consumă plante infectate şi animale mici din jurul zonei contaminate, iar acum vânătorii nu se vor apropia de ei.

    „Mistreţii şi ratonii au fost cei care au profitat de zona de evacuare, intrând în casele goale din zonele afectate de dezastru, şi utilizând aceste locuri pentru reproducere sau pe post de vizuini”, afirmă profesorul de ecologie Okuda Keitokunin, de la Institutul Radioactivităţii Mediului a Universităţii Fukushima.

    Acum, reproducerea în zonele de excludere a populaţiai de mistreţi nu poate fi controlată şi a crescut cu  300 % de la dezastru. Iar în cifre se exprimă în felul următor: de la aproximativ 3.000 la 13.000 de indivizi. Această creştere numerică îi face să părăsească zona şi să se ducă la fermele din apropiere, unde distrug recoltele şi provoacă daune majore fermierilor.

    Iar autorităţile locale nu ştiu ce măsuri să întreprindă pentru a opune rezistenţă mistreţilor radioactivi.

    „Aceste animale nu sunt potrivite pentru consumul uman, fapt care prezintă o altă problemă: vânători pot încerca să reducă populaţia, dar ei trebuie să facă ceva cu corpurile lor. Iar potrivit profesorului Billy Higginbotham, de la Texas A & M Fauna Sălbatică şi Pescuit, dimensiunea medie a unui vier de sex masculin este de aproximativ 90 kg. Având în vedere această medie, în cazul în care vor fi ucişi 13.000 de mistreţi, vânătorii se vor confrunta cu o problemă serioasă: ce să facă cu 1.170. 000 kg de carne potenţial periculoasă”, notează Travis Andrews, pentru The Washington Post.

    Citește continuarea pe DESCOPERA.RO

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.