Are bani să cumpere ce nu poate produce, dar e mai dulce din furat. Geanina Pistru plagiază o declarație de dragoste maternă!

  de Alin Olteanu | 27 octombrie 2017, 7:16 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  45

  Am stat mult să mă gândesc daca e cazul să scriu despre subiectul anunțat în titlu. Și cu sinceritate spun că nici acum nu sunt convins că fac bine și că o să aibă efectul pe care mi-l doresc. Dar, până la urmă adevărul este „hrana” unei prese conștiente, profesioniste și corecte. Și pentru asta chiar îmi asum rândurile care urmează. Am în minte și nu numai în minte viitorul copiilor noștri. Pentru ei scriu, iar în acest context scriu și pentru că îmi pasă de ceea ce o să le ofere mâine politicienii de azi.

  Geanina Pistru nu este un politician. Este o femeie ajunsă, datorită conjuncturilor, să dețină o funcție de viceprimar, după care, datorită relațiilor și muncii sale de partid, fiiind activistă de seamă în PDL, ulterior PNL, să tragă sfori. Și le trage atât de bine încât un întreg oraș pare la mâinile ei, doamna Pistru reușind într-un timp scurt să conducă, alături de Falcă, toate instituțiile locale din Arad. De fapt, ca să fiu pe deplin sincer, se pare că totul în oraș depinde de Geanina, Falcă fiind cel care conduce, indirect, cu… mâinile și mintea Geaninei. Înțeleg, din spusele unor apropiați, că doamna Pistru nu e o persoană rea. Bravo ei! Însă nu asta ne interesează pe noi, cei ce alegem. Pentru mulți, facem referire aici la membri tineri ai PNL Arad, Geanina Pistru e un model. Mai ales pentru forța pe care o are…

  Și totuși… nici despre nu vreau să vorbesc aici…

  Și-atunci, ca să fie direct… Doamnă Geanina Pistru, cred că ar trebui să vă fie rușine! O rușine ca mamă, nu neapărat ca politruc. O rușine care să nu vă spele cu toate hârtiile și apa curată din lume! Și pentru asta cred că ar trebui să le cereți scuze tututor apropiaților, în cazul nostru, prietenilor pe care-i aveți pe Facebook. Și ar trebui să o mai faceți și în fața cuiva…, sper ca știți bine despre ce vorbim…

  Dacă nu, să vă explic… Nu sunt de părere că trebuie să postezi pe Facebook, ca părinte, doamnă, mesaje pompoase prin care să anunți pe toată lumea, tu fiind persoană publică, cât îți iubești copiii. Ei bine, luând exemplul „tovarășului” Falcă, Geanina a postat ieri un mesaj de „La mulți ani” pentru fiica sa. Nu știm câți ani a împlinit, dar chiar am auzit că fata doamnei Pistru este un tânăr de viitor, ca mulți alții. Îi spunem și noi „La mulți ani”.

  Până aici, ieșit din comun, pentru mine, este faptul că doamna Pistu a ținut neapărat să-și afișeze iubirea față de copil – de parcă n-am fi știut că așa este! – în văzul lumii. Însă de-acum… începe nebunia, șarlatania, nesimțirea și… catalagați voi, cititorii , mai departe.

  Iată mesajul:

  22901694_1652307934833181_774233987_n

  Frumos mesaj, nu? Și noi spunem că e frumos… doar că asta ne-a dat de gândit. O știm pe Geanina Pistru că nu e în stare de asemenea mesaje, în care frumosul și sentimentalul original să facă uitată politica de cartier pe care dumneaei o face zilnic.

  Așa că, nu ne-am chinuit mult. Aproape deloc. Și parcă ne rugam sfinților apărători ai României și Aradului să nu trăim așa ceva… Din păcate, rugăciunile noastre nu au avut efect.

  Doamnelor și domnilor, trăim clipa nenorocită în care un politruc de talia Geaninei, ce se vrea exemplu și pentru toate doamnele din societatea locală, și nu numai atât!, să plagieze inclusiv mesajul de iubire și de „La mulți ani!” adresat propriei fiice. Vă întrebați… cum dovedim, nu?

  Ei bine, uitați-vă și citiți în continuare cum a preluat doamna Pistru, fără să citeze sau să spună de unde a făcut copy-paste, paragrafe întregi dintr-o scrisoare adresată de o mamă fiicei ei, apărută în revista Unica din Moldova,  în 7 martie 2012.

  Aici aveți scrisoarea: Scrisoare către fiică, prietena vieţii mele, dar mai jos v-am ajutat noi și v-am selectat ce a copiat literă cu literă această…, nici nu mai avem cuvinte s-o caracterizăm pe madame…

  unica 1 unica 2 unica 3

  Așadar, doamna Pistru, ce să rețin eu din această mizerie pe care ați „produs-o” și promovat-o în spațiul public, acest mizerabil și nenorocit plagiat de dragoste… și în care, asemeni lui Falcă în timpul alegerilor, vă introduceți cu nonșalanță – noi bănuim că e și un motiv electoral la mijloc – copilul ? Să înțeleg că dumneavoastră vreți să le oferiți copiilor noștri un viitor bun? Că dumneavoastră sunteți împroșcată cu noroi, deși nu meritați? Că dumneavoastră aveți conștiință?

  Nu… Nu stau să vă analizez prestația de mamă. Nu e treaba noastră și suntem siguri că vă iubiți fiica, la fel cum își iubește copilul orice părinte. Însă, pentru ceea ce ați făcut ieri, ar trebui să vă ascundeți de oricine, chiar și de cei care vă apreciau. Iar dacă n-o faceți, măcar să scrieți un banal „îmi cer iertare” de la cine doriți. Noi știm de la cine, dar este peste puterile noastre să vă sugerăm.

  Pentru noi v-ați dat examenul final… La alegători, poate, mai aveți o șansă: scuzele! Și, eventual, să scoateți postarea și să scrieți un simplu „la mulți ani! Te iubesc!”

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Păcat.Păcat că ați întinat o zi specială pentru o tânără.V ați gândit măcar o secundă la ceea ce simte văzând cum îi denigrati mama?Țara asta are atât de multe probleme grave,dar voi intrați cu bocancii în viața personală a celor pe care nu ii agreați și aruncați cu noroi fără să va gânditi la ceea ce simt familiile lor.Păcat

   --19 voturi
   +1
   -1
   • Dvs vă auziți ce debitați?! Facebook-ul este spațiu public doamnă/domnişoară! Mai mult de atât, nu a specificat autorul respectivelor versuri.

    În altă oridine de idei, v-ați pus problema câți oameni cu dizabilități a umilit distinsa doamnă, parcând cu nonşalanță pe locurile destinate acestora? Atunci nu v-a deranjat mizeria morală şi opulența materială care se scurg gingaş la fiecare apariție? Ale naibii duble standarde…

    +23 voturi
    +1
    -1
   • Fata popei va avea tot timpul mai multi care sa o judece.

    La fel, copiii persoanelor publice vor fi supusi la mai multa atentie. In atare situatie, nu o fi oare treaba parintelui sa se comporte de asa natura incat sa isi poata privi copilul in ochi? Ca de noi, plebea, nu se sfieste nicicare dintre potentatii zilei…

    Mai mult, cu toata indignarea dumneavoastra, nu vad atacul la copil. Lasati fariseismul, ca nu suntem toti prosti gramada. Ce vad in schimb este un autor care si-a dat interesul sa NU aduca atingere unui copil nevinovat.

    Pacat ca nici dvs. nu stapaniti limba romana, nici logica, dar v-ati trezit sa faceti pe moralista.

    --1 voturi
    +1
    -1
  2. Sincer, imi pare rau pt acest ziar ca se coboara la un asa nivel, multi stiu de ce se da in oamenii PNL, dar sa publici asa ceva intr un ziar, chiar e aiurea. Poate daca mergea afacerea si se ramanea in PNL de catre cine trebuia nu se mai scria asa, dar asa este cand nu poti sa ajungi unde vrei, iti intorci armele catre cei care au fost buni odata

   --11 voturi
   +1
   -1
   • Exista oameni prosti garamada.

    Si exista unii care nu-s chiar asa, dar nici tulburator intelepti (ca sa ma pastz in registrul eufemistic).

    Primii…cred ca nu acced decat rar in politica. Au fost unii, dar ca exceptii. Nu pot numi multi grobien din astia. De ei, daca razi, ii doare in cot. Nu ii duce capul.

    Categoria doi, insa, e interesanta. Is aia care nu se multumesc numai cu banul, le trebuie si titluri…academice. Gen…”doctor in comunicare”. Deci pe langa ciolan, le trebuie si respect…statut…ma-ntelegi. Epigoni de Elena Ceausescu.

    Asta inseamna automat ca sunt vulnerabili atunci cand se fac penibili pe plan intelectual.

    De astia, ultimii poti rade. Sfichiuirile astea, ii dor. De aceea, nu sumt de acord cu tine ca ar trebui lasati in pace. Dn contra – ar trebui taxati, de fiecare data. Ras cu gura pana la urechi de ei.

    “Just my humble opinion.”

    +3 voturi
    +1
    -1
  3. Credeți că ăilalți sunt mai buni? Nuuu, deloc! Din păcate, în România primează hoția și șarlatania, nu competența, munca, valoarea umană. Semidocții ajung la putere prin minciună și prin orbirea cetățenilor. Așa și-au luat doctoratele, așa și-au scris „operele”, asta-i faita lor, idei furate de pe unde se poate. Nu li se pare ceva de impostură, ci doar o mostră de „descurcăreală”. Gașcă de neaveniți și de oportuniști. Dar le merge, le mergeeee….

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad