Am stat mult să mă gândesc daca e cazul să scriu despre subiectul anunțat în titlu. Și cu sinceritate spun că nici acum nu sunt convins că fac bine și că o să aibă efectul pe care mi-l doresc. Dar, până la urmă adevărul este „hrana” unei prese conștiente, profesioniste și corecte. Și pentru asta chiar îmi asum rândurile care urmează. Am în minte și nu numai în minte viitorul copiilor noștri. Pentru ei scriu, iar în acest context scriu și pentru că îmi pasă de ceea ce o să le ofere mâine politicienii de azi.

Geanina Pistru nu este un politician. Este o femeie ajunsă, datorită conjuncturilor, să dețină o funcție de viceprimar, după care, datorită relațiilor și muncii sale de partid, fiiind activistă de seamă în PDL, ulterior PNL, să tragă sfori. Și le trage atât de bine încât un întreg oraș pare la mâinile ei, doamna Pistru reușind într-un timp scurt să conducă, alături de Falcă, toate instituțiile locale din Arad. De fapt, ca să fiu pe deplin sincer, se pare că totul în oraș depinde de Geanina, Falcă fiind cel care conduce, indirect, cu… mâinile și mintea Geaninei. Înțeleg, din spusele unor apropiați, că doamna Pistru nu e o persoană rea. Bravo ei! Însă nu asta ne interesează pe noi, cei ce alegem. Pentru mulți, facem referire aici la membri tineri ai PNL Arad, Geanina Pistru e un model. Mai ales pentru forța pe care o are…

Și totuși… nici despre nu vreau să vorbesc aici…

Și-atunci, ca să fie direct… Doamnă Geanina Pistru, cred că ar trebui să vă fie rușine! O rușine ca mamă, nu neapărat ca politruc. O rușine care să nu vă spele cu toate hârtiile și apa curată din lume! Și pentru asta cred că ar trebui să le cereți scuze tututor apropiaților, în cazul nostru, prietenilor pe care-i aveți pe Facebook. Și ar trebui să o mai faceți și în fața cuiva…, sper ca știți bine despre ce vorbim…

Dacă nu, să vă explic… Nu sunt de părere că trebuie să postezi pe Facebook, ca părinte, doamnă, mesaje pompoase prin care să anunți pe toată lumea, tu fiind persoană publică, cât îți iubești copiii. Ei bine, luând exemplul „tovarășului” Falcă, Geanina a postat ieri un mesaj de „La mulți ani” pentru fiica sa. Nu știm câți ani a împlinit, dar chiar am auzit că fata doamnei Pistru este un tânăr de viitor, ca mulți alții. Îi spunem și noi „La mulți ani”.

Până aici, ieșit din comun, pentru mine, este faptul că doamna Pistu a ținut neapărat să-și afișeze iubirea față de copil – de parcă n-am fi știut că așa este! – în văzul lumii. Însă de-acum… începe nebunia, șarlatania, nesimțirea și… catalagați voi, cititorii , mai departe.

Iată mesajul:

22901694_1652307934833181_774233987_n

Frumos mesaj, nu? Și noi spunem că e frumos… doar că asta ne-a dat de gândit. O știm pe Geanina Pistru că nu e în stare de asemenea mesaje, în care frumosul și sentimentalul original să facă uitată politica de cartier pe care dumneaei o face zilnic.

Așa că, nu ne-am chinuit mult. Aproape deloc. Și parcă ne rugam sfinților apărători ai României și Aradului să nu trăim așa ceva… Din păcate, rugăciunile noastre nu au avut efect.

Doamnelor și domnilor, trăim clipa nenorocită în care un politruc de talia Geaninei, ce se vrea exemplu și pentru toate doamnele din societatea locală, și nu numai atât!, să plagieze inclusiv mesajul de iubire și de „La mulți ani!” adresat propriei fiice. Vă întrebați… cum dovedim, nu?

Ei bine, uitați-vă și citiți în continuare cum a preluat doamna Pistru, fără să citeze sau să spună de unde a făcut copy-paste, paragrafe întregi dintr-o scrisoare adresată de o mamă fiicei ei, apărută în revista Unica din Moldova,  în 7 martie 2012.

Aici aveți scrisoarea: Scrisoare către fiică, prietena vieţii mele, dar mai jos v-am ajutat noi și v-am selectat ce a copiat literă cu literă această…, nici nu mai avem cuvinte s-o caracterizăm pe madame…

unica 1 unica 2 unica 3

Așadar, doamna Pistru, ce să rețin eu din această mizerie pe care ați „produs-o” și promovat-o în spațiul public, acest mizerabil și nenorocit plagiat de dragoste… și în care, asemeni lui Falcă în timpul alegerilor, vă introduceți cu nonșalanță – noi bănuim că e și un motiv electoral la mijloc – copilul ? Să înțeleg că dumneavoastră vreți să le oferiți copiilor noștri un viitor bun? Că dumneavoastră sunteți împroșcată cu noroi, deși nu meritați? Că dumneavoastră aveți conștiință?

Nu… Nu stau să vă analizez prestația de mamă. Nu e treaba noastră și suntem siguri că vă iubiți fiica, la fel cum își iubește copilul orice părinte. Însă, pentru ceea ce ați făcut ieri, ar trebui să vă ascundeți de oricine, chiar și de cei care vă apreciau. Iar dacă n-o faceți, măcar să scrieți un banal „îmi cer iertare” de la cine doriți. Noi știm de la cine, dar este peste puterile noastre să vă sugerăm.

Pentru noi v-ați dat examenul final… La alegători, poate, mai aveți o șansă: scuzele! Și, eventual, să scoateți postarea și să scrieți un simplu „la mulți ani! Te iubesc!”

 

Alin Olteanu, 27 octombrie 2017, 7:16 PM