Arădeanul Codruț Dubăț, studentul premiat pentru cel mai bun montaj al unui film documentar la DocuArt

  de Special Arad | 2 octombrie 2017, 8:21 PM | Cultură | Film

  0

  Festivalul de film documentar DocuArt, desfăşurat la Bucureşti în perioada 26 septembrie – 1 octombrie, s-a aflat la a 6-a ediţie. În acest an au fost 31 de participanți finali, care au fost împărţiţi în trei secțiuni competiționale — principală, studențească și documentar TV. Aceştia au fost selectați din peste 100 de înscriși, de o comisie de preselecție formată din doi critici de film și un regizor.

  În cadrul secțiunii principale au intrat în concurs 12 pelicule, în competiție studențească — 14, iar la secțiunea documentar TV au fost selectate cinci filme.

  Unul dintre filmele de scurt metraj care a fost selectat să participe la „competiţia studenţească, fiind premiat pentru montajul realizat de către arădeanul Codruţ Dubăţ, a fost „O viaţă ratată”. Documentarul vorbește despre istoria de rezistență a unui național-țărănist în fața represiunilor regimului comunist din România.
  Iată componenţa echipei care a realizat această producţie a UNATC Film (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” Bucureşti):
  Regie: Eugeniu Bocancea
  Montaj: Codruț Dubăț
  Sunet: Codruț Dubăț
  Imagine: Doru Ihnatiuc

  „Numai 14-s norocoase! Vorbesc despre filmele înscrise în competiția studențească. Au nerv, ironie, empatie. Și adevărul e că mâncarea de la cantinele studențești este de multe ori mai bună decât cea pe care o găsim la restaurantele titrate. Da, studenții fac documentare bune.” – a spus Ştefan TURCU, pe site-ul festivalului.

  De menţionat ar mai fi faptul că filmul „O viață ratată” a mai luat locul 3 la Festivalul Cronograf (Singurul festival internațional de film documentar din Republica Moldova, organizat anual la Chişinău, începând cu 2001) la secțiunea cadRO.
  codrut

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.