Municipalitatea din Timișoara a anunțat construirea unui Aqualand gigantic la Timisoara.

Opinia Timișoarei apublicat informația conform căreia în scurt timp va porni lucrarea prin care se va face studiul de fezabilitate, iar investiția va fi realizată cu ajutorul unor imprumuturi și va fi gata în 2020, spune Nicolae Robu.

Dam drumul studiului de fezabilitate pentru Aquaparcul Timisoarei. Vrem sa il facem pe banii nostri pentru ca nu suntem finantabili pe fonduri europene. Timisoara nu are areal de statiune pe teritoriul sau, cum are Oradea. O sa vedem, ori in Mehala, ori in zona aeroportului Cioca, ori undeva înspre padurea Bistra, nu stiu încă locația, urmeaza sa facem si eu personal si colegii deplasari pe teren inainte de a face tema de proiectare” a spus primarul Nicolae Robu.

„Ștrandul de la Timisoara va fi cu mult mai mare și mai frumos decat cel de la Szeged”, sustine primarul Timisoarei. Ar putea costa chiar si 15 milioane de euro.

Acesta va fi chiar cel mai tare din aceasta parte de Europa. Va avea in jur de 10 hectare. Estimez ca cel tarziu in 2020 va fi inaugurat. Tehnologiile de realizare sunt ceva sunt destul de bine puse la punct acum si cred ca intr-un an -un an jumatate se va realiza. Daca merge bine licitatia, poate in 2019 va fi gata. Ne gandim si la un imprumut bancar. Nu am estimare, cat ar costa, discutam de sume in jurul a 10-15 milioane de euro”, a explicat edilul sef al Timisoarei.

Aquapark-ul va avea mai multe bazine, sisteme de tobogane cu apa cum nu exista in zona in acest moment, dar si tiroliana, a mai dezvaluit primarul Nicolae Robu.

Investiția va face, mai mult ca sigur, concurență Ștrandului Neptun, administrația arădeană fiind obligată astfel -e un fel de-a spune- să ia decizii urgente pentru a nu se lăsa mai prejos… Deși ne-am obișnuit sută la sută să fim depășiți de vecinii din Timiș și Bihor.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Foto: Arhivă (Imaginea are rol ilustrativ)

Special Arad, 9 septembrie 2017, 9:30 AM