Apple ar putea cumpăra McLaren

  de - | 23 septembrie 2016, 8:54 AM | Auto

  0

  Apple negociază preluarea legendarului producător auto britanic McLaren, spun mai multe surse citate de Financial Times.

  Gigantul IT american ar fi dispus să ofere între 1,3 şi două miliarde de dolari pe compania de la marginea Londrei, cunoscută mai ales pentru maşinile de curse pe care le-a conceput de-a lungul anilor, scrie digi24.ro.

  Despre Apple s-a speculat multă vreme că ar vrea să producă o maşină proprie. Apoi s-a spus că a renunţat la această idee şi că se concentrează doar pe dezvoltarea anumitor tehnologii auto. Iar prin preluarea McLaren ar avea acces la tehnologii foarte avansate.

  Constructorul britanic are câteva brevete importante pentru componentele realizate din aluminiu şi fibră de carbon. În plus, McLaren a găsit o soluţie prin care să analizeze cantitatea foarte mare de informaţii colectate de senzorii instalaţi pe autombile. Acesta este unul dintre obstacolele de care s-ar fi împiedicat Apple în încercarea de a dezvolta propriile tehnologii auto.

  Chiar dacă nu se va ajunge la achiziţia companiei britanice, Apple tot ar vrea să încheie un parteneriat strategic cu ea, parteneriat care ar presupune o infuzie de capital.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad