Recent, au apărut în mediul online informații despre cum amendează Poliția Locală bicicliștii care circulă pe trotuar. Nu suntem judecători, dar trebuie să prezentăm faptele așa cum sunt ele: pistele de biciclete, atât de lăudate de Falcă, nu sunt viabile în întregimea lor. Se parchează în neștire pe acele piste, bicicliștii fiind nevoiți să aleagă între a circula pe șosea, pe trotuar sau… pe jos. Bineînțeles că au fost unii bicicliști care, săturați de condițiile riscante în care ar trebui să circule pe bicicletă (să nu uităm că sunt și ciclocurieri la noi în oraș) au ales să meargă pe trotuar. Astfel, au fot amendați de Poliția Locală, pe lege. Asta e. Nu avem ce face, dura lex sed lex (dar parcă prea des se aplică doar ălora mici).

Apoi, sunt angajații de la Recons care amendează șoferii care parchează aiurea, pe cei care nu au în parbriz un abonament sau tichet de parcare. Dacă pe lege… asta e discutabil (vom vorbi cu altă ocazie de giumbușlucurile astea). Ei, se pare că dacă ești angajat la Recons, legislația în vigoare privind cirulația bicicletelor nu se aplică. Dar chiar deloc! Cei doi protagoniști din videoclip circulă cu biciclete tocmai pe trotuar, respectiv pe șosea… pe contrasens! Sunt angajați Recons, fiind greu de crezut că ar purta tricourile Recons pe ei deoarece sunt fani înrăiți.

Domnilor! Ar trebui să fiți un exemplu de corectitudine, să nu încălcați legile într-un mod atât de nonșalant. Așa că data viitoare când mai amendați un șofer… faceți o retrospectivă și nu vă mai dați cu pumnul în piept că sunteți atât de corecți.

recons recons1 recons3

Mihai Todoca, 10 august 2017, 4:06 PM