Știri Arad. În urmă cu aproximativ două săptămâni, ministrul Educației, Liviu Pop, a emis ordinul prin care Claudius Mladin urma să fie revocat din funcția de inspector școlar general pe 4 septembrie, adică ieri. Revocarea lui Mladin a fost urmată un „scandal de budoar în PSD Arad”, cu acuze și jigniri pe rețelele de socializare, devenite spațiu public.

Ei bine, o dată cu intrarea în vigoare a revocării pesedistului Mladin din funcție, la șefia Inspectoratului Școlar Județean Arad a fost detașată Anca Stoenescu, tot de la PSD.

Astfel, Anca Stoenescu – inspector general școlar adjunct – a fost detașată, începând de ieri, printr-un ordin al ministrului Educației, să preia atribuțiile inspectorului școlar general, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post, dar nu mai mult de 60 de zile.

Pentru Special Arad, Anca Stoenescu a declarat: „Da, e vorba de o detașare pentru o perioadă nu mai mare de 60 de zile, până când se va organiza concursul pentru postul de inspector general școlar”.

Andrei Fuliaș, 5 septembrie 2017, 12:01 PM