ANAF, decapitată de DNA! Vicepreședintele și un secretar de stat din Ministerul Finanțelor își vor da demisia

  de Special Arad | 21 octombrie 2016, 3:48 PM | Naţional

  0

  Secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Mariana Vizoli este urmărită penal în dosarul Murfatlar. Conform surselor Capital, aceasta urmează să-şi dea demisia din funcţie. Mariana Vizoli a fost numită secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice pe probleme de fiscalitate de către premierul Dacian Cioloş.

  În dosar mai este vizat şi vicepreşedintele ANAF, Daniel Diaconescu care, de asemenea, îşi va da demisia.

  Potrivit unui comunicat transmis astăzi de DNA, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Ana Jarda, la data faptelor director în cadrul Direcţiei generale management al domeniilor reglementate specific din cadrul MFP, membru al Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor, Daniel Diaconescu, la data faptelor, directorul general al Direcţiei generale de informaţii fiscale din cadrul ANAF, membru al aceleiaşi comisii, Mariana Vizoli, la data faptelor director al Direcţiei de legislaţie în domeniul TVA din cadrul MFP, membru al comisiei menţionate, Ciprian Badea, la data faptelor director general al Direcţiei generale juridice din cadrul MFP, vicepreşedintele comisiei, şi Monica Negruţiu, la data faptelor directorul general al Direcţiei generale de reglementare a colectării creanţelor bugetare — ANAF şi membru al comisiei, notează capital.ro.

  Cei cinci funcţionari publici sunt acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

  De asemenea, doi administratori ai unor societăţi comerciale, respectiv Cornel şi Viorel Potîrniche, sunt urmăriţi penal sub control judiciar pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată, scrie Capital.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad