ExclusivAmenințat cu moartea, arădeanul Costel Nan susține că polițiștii din Pleșcuța fac jocul mafiei lemnului

  de Mihai Todoca | 20 iulie 2016, 10:53 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  7

  Terorizează o întreagă comunitate. Este acuzat de conducerea unui autovehicul fără permis și în stare de ebrietate, defrișare ilegală, fapte de distrugere, violarea dreptului de proprietate, agresiuni verbale, amenințări, toate acestea comise – după cum susține un arădean, Costel Nan – de către un singur om: Gheorghe Tomoioagă. Și cu toate astea nu se întâmplă aproape NIMIC, autoritățile fugind parcă de măsuri concrete pentru aplanarea situației.

  În același timp, de luni de zile, Costel Nan, domiciliat în Arad dar cu pământul pe care îl lucrează la Tălagiu, susține că se luptă cu sistemul birocratic pentru a se apăra atât pe el cât și bunurile sale. Nan acuză Poliția că a tergiversat anchetele (fără probe însă…), că dosarele penale s-au deschis de-abia după câteva luni, iar el, victima, la capătul răbdării, se gândește să apeleze până și la Ministerul de Interne… (!!!)

  Dar să o luăm cu începutul, precizând că toate acuzațiile de mai jos îi aparțin lui Nan, și le și asumă. În toamna anului trecut, conducând un autovehicul sub influența alcoolului, Gheorghe Tomoioagă l-ar fi agresat verbal pe Nan Costel în repetate rânduri, ba chiar a ajuns să-l amenințe cu moartea! Agresiunile s-au abătut și asupra tatălui victimei, un om în vârstă de 78 de ani. La câteva minute de la aceste fapte, ambele victime au apelat serviciul 112, cerând ajutor poliției. „Răspunsul” autorităților a fost acela că Nan Costel a primit un telefon de la șeful de post din Pleșcuța din vremea respectivă, adică octombrie 2015, care l-a întrebat despre problemă și l-a îndemnat (că doar cu asta se ocupă polițiștii!) să renunțe la reclamație. Au existat martori la cele declarate de Nan Costel, însă majoritatea acestora s-au retras, rămânând doar unul care mai susține o banală acuzație de conducere fără permis.

  Ținând cont că nimeni nu s-a deplasat în urma celor două apeluri la 112, victima s-a dus ulterior să depună plângere la secția de poliție, unde a așteptat timp de aproape o oră ca cineva să vină, după care l-a sunat pe șeful de post Irinel Tat, însă acesta l-a ocolit strategic – spunând că a fost în secție, dar că plecase de acolo de 10 minute.

  Următoarea zi, Nan Costel a intrat în audiență la adjunctul IPJ Arad (la aceea vreme) Ștefan Troiac, depunând sesizările în numele lui și al tatălui. Adjunctul l-a asigurat de întregul sprijin, după care l-a delegat pe un anumit agent Oancea să investigheze cazul. După trei săptămâni a fost anunțat că urma să vină cineva de la Arad să înceapă cercetările necesare, însă urmarea e… să spunem „clasică”: „Nu au putut fi administrate mijloace de probă care să confirme fără nici un dubiu existența unor abateri” – astfel că nu au  fost dispuse măsuri.

  De la agresiuni verbale, direct la furt

  Faptul că s-a urcat beat la volan și că l-a amenințat, nu a fost singurul motiv pentru care Costel Nan s-a văzut nevoit să depună plângeri la poliție împotriva lui Gheorghe Tomoioagă. La începutul aceleași luni (în 2015), Nan Costel și-a surprins „dușmanul” la furat de lemne, fiind în trecere cu TAF-ul peste terenul lui și distrugându-i și lui arborii. A sunat… din nou la poliție, însă semnalul fiind slab… polițiștii nu au reușit să ajungă la timp.

  A doua zi, comisarul și subcomisarul, împreună cu pădurarul și alți martori au venit să constate tăierea ilegală a 84 de arbori. Tomoioagă, fiind și el prezent, și-a recunoscut faptele.

  E interesant de menționat faptul că deși acesta și-a recunoscut faptele în fața a mai multor persoane, organele de ordine i-au făcut dosar penal dar nu l-au trimis la Parchet. De ce? Potrivit explicației primite de Costel Nan, fapta constatată nu se încadrează la distrugere și a fost sfătuit să-i deschidă dosar civil.

  De unde atâta „protecție”?

  Costel Nan speculează faptul că Gheorghe Tomoioagă îl aprovizionează cu lemne tocmai pe fiul unui comandant de la Pompieri, care are în administrare o firmă de prelucrare a materiei lemnoase și, de aceea, nu se întâmplă nimic.

  În răspunsul venit în 2 martie reiese că autoritățile s-au autosesizat cu privire la tăierile ilegale de arbori. Întrebarea noastră este următoarea: Cum se pot autosesiza autoritățile din moment ce există plângeri asupra acestui fapt încă din octombrie, plângeri semnate de Nan Costel?

  Ce urmează…

  Nan se luptă pentru dreptatea lui și de aceea a ales, ca printre ultime soluții, să se adreseze presei. Însă, și așa, ne cam îndoim de rezultat, având în vedere la ce face referire… el folosind, nu o dată, în discuțiile cu noi, expresia „mafia lemnului”.

  Fără comentarii, mai jos vă prezentăm sesizările lui Nan Costel și răspunsurile venite din partea IPJ Arad. Vă lăsăm să trageți singuri concluziile…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Desi sunt plecat din zona de foarte multi ani, cunosc foarte bine situatia zonei mai ales despre terenuri forestiere. Oameni , fapte , intamplari. Mafia lemnului exista si e protejata la nivel local si de politie si de parchet. Sefi de post ca Irinel si fostul sef Herbei F. persoane cu aer de vedete locale,ingamfati in masinile lor infoliate, dar semi analfabeti luati de pe camp si facuti militieni, coordoneaza asa zise “afaceri” cu lemn, dar de fapt furturi de lemn. Atunci fiul sefului de la pompieri, Bociort, cu masina sa cu brat articulat, aprovizionat cu lemn furat de catre vinitura Tomoiaga zis pahone cel cu sotia Valeria, o betiva cu ochi inlacrimati de alcool si datoare la toate magazinele din zona( ca nu le mai trece pragul). A mai intrat in schema si fostul si actualul vice Patko T. care pe firma sa cu denumire din combinatia numelor fiicelor, cumpara si parchete de lemn si le exploateaza cu Pahonea asta, oferindu-i acestuia sansa de a intra in padure si in terenurile oamenilor si pt a fura lemn in plus fata de ce cumpara firma pt care presteaza.Si in incheiere parchetul local(nu cel forestier) care dau NUP-uri la dosare de furt de lemn. Asa ca ce asteptati sa se rezolve cu acesti oameni pe aceste functii ?! Nimic, doar articole de presa . Poate daca pagubitul ar fi vreun bastan local ce participa la chefuri cu pistru, atunci ar avea sanse de reusita.

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. Răspunsul este si mai simplu. Concret, acest “Pahone”, Tomoioaga, este sluga lui Bociort, fostul director de la CSM Arad, care sponsorizează PSD Arad pt a fi numit in funcții (deși omul e vai si amar). Mai simplu, de Tomoioaga nu se va atinge nimeni, atâta timp cât este protejat de magnatul analfabet, Bociort. Va dați seama cât tupeu pe cei care trebuie sa aplice legea????? Adică ai hoțul in plasa, exista plângeri scrise si il scoți basma curata! Tipic milițienilor șpăgari din IPJ Arad. Ma întreb, dl Tamas ce are de spus in legătura cu asta? Procurorii competenti? Nimic? Pai, ba adormiților, BOCIORT ASTA FURA LEMN CU SUTELE DE M3 SI VOI VA FACETI CA PLOUA? Pana cand Doamne?? Im… (cenzurat de redacție) asta vroia sa ajungă primar pe la Archiș, ca de acolo se trage si a avut susținere de la vârful PSD Arad, pt simplul fapt ca pompa bani cu plasa in Trezoreria lor! A falimentat n firme doar pt a nu-si mai plăti furnizorii si datoriile la stat, a scăpat de fiecare data! Pana cand?? Noroc cu Special Arad, ca ceilalți nu sufla o vorba despre subiect. Omul este protejat la cel mai înalt nivel, sluga lui, Tomoioaga, la fel! Sa meargă omul sa-i reclame la șefia MAI si sa depună o plângere penală împotriva “milițienilor” ticăloși care protejează infractorii! I-as da afara MÂINE, PE TOTI! Se aude mister TAMAS??? Pai ce facem? Tot ca in anii 2000? Defrișam tot, vindem la negru si ne luam partea ca sa tăcem?? Alo! Suntem in 2016, reveniti-va!!!!!

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Cam mulți tăietori de lemne scăpați de răspundere penală, nu credeți? Stimata doamna, sunteți deja renumita pt faptul ca aproape toti Hoții ăștia care ne lasă fără păduri, au scăpat cu amenda sau fără nicio sancțiune, in urma clasarilor cel puțin discutabile, pe care le-ați dat in dosarele instrumentate. Se știe foarte clar ca se fura lemn DE SE RUPE, in zona dvs de competentă si totuși niciun dosar de răsunet. Probabil va trebui sa așteptam pensionarea dvs pt a putea fi stârpita aceasta MAFIE , despre care avem toti cunoștința! Păcat……..

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad