Manifestarea e frumoasă iar organizatorii pun suflet să-i adune pe cei circa 150-160 de arădeni care se cunosc destul de bine unii cu alții la un bal de socializare și depănare de experiențe „a la Capitală”. Sindrofia din anul acesta a avut loc aseară, 7 noiembrie, la Caredy Luxury Ballroom  – un salon aflat pe Calea Plevnei 46-48, București. Celor peste 100 de arădeni care s-au încumetat  – și bine au făcut pentru că, am înțeles, cheful a fost „faină” – să plătească cei 15o de lei ca preț de intrare, le-au cântat muzicienii arădeni Leo Iorga, Teo Boar şi Vlady Cnejevici. Dar a mai participat și Mircea Baniciu.

Printre prezenți, sursele noastre i-au recunoscut ușor pe deputații Calimente, Pistru, Căprar și pe Gheorghe Falcă. Alte nume nu mai dăm pentru că nu suntem siguri. Cert e că Falcă a ajuns mai târziu și, ca de obicei, a dat din mâini ca să-i poate convinge pe cei cu care a stat la masă că el este sută la sută dedicat arădenilor care locuiesc în Arad și au nevoie de primar. Culmea culmilor.. nu i-a convins!

Și cum niciun Bal nu scapă „nepedepsit” de o ieșire în decor (să fim înțeleși, nu s-a îmbătat nimeni!) care să descrețească frunțile și să-i facă să zâmbească pe participanți, iat-o mai jos și pe cea de anul acesta.

Unul dintre organizatori, probabil cel care sa dedicat cel mai mult și nu a avut timp nici să mănânce până la ora primirii invitaților, nicidecum să se uite la știri, a observat că lipsește de la masă unul dintre cei mai celebrii arădeni care au călcat Bucureștiul în ultimul deceniu (scuză-ne, Falcă!, nu ne gândim la tine…), arădean care s-ar părea că și-a și achitat taxa dar era absent. Imediat și-a scos telefonul din buzunar și a trimis sms-ul cu textul: „Sorine, ce faci? Nu mai ajungi?”

Sorin însă… nu avea cum să ajungă. În acel moment, pe scrolul televiziunilor de știri rula (încă) neîntrerupt: „Breaking news: Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore”.

Pentru conformitate, Balul Arădenilor, anul trecut, nu s-a ținut. Atunci, sms-ul ar fi trebuit trimis lui Nicolae Ioțcu…

În 2017… chiar nu știm ce-o să mai fie. Dar, repetăm, evenimentul e frumos.

O. Peniță, 8 noiembrie 2016, 10:25 AM