Update A murit un om și un sportiv extraordinar: Laszlo Gorbe! Sportul din Arad este de acum mai sărac (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 3 noiembrie 2017, 11:36 AM | Sport

  0

  Când l-am văzut prima dată am rămas ațintit cu privirea asupra lui. Era imens, cu o statură impozantă și mă ducea cu gândul la eroii din filme sau din revistele desenate. Mâ gândeam la Arnold, la Rahan, la Sandokan, asta mi-a inspirat apariția lui Laszlo Gorbe în sala în care am stat pentru câteva zeci de minute împreună.

  Părea de neatins, dar în această lume nimeni și nimic nu este nemuritor. Laszlo Gorbe a murit ieri seară, la vârsta de 53 de ani, răpus de o boală necruțătoare: leucemie. A aflat diagnosticul în primăvara anului trecut când se întorcea din Italia împreună cu prietenul și colegul său Adrian Stoian și cu copiii pe care îi pregăteau cei doi la secția de kaiac-canoe a clubului CSM Arad. Au fost la un concurs.

  A fost un munte de om, iar prin puterea lui a câștigat multe titluri naționale, devenind apoi un antrenor foarte bun la secția de kaiac-canoe a CSM Arad, copiii care au trecut prin mâna lui reușind de-a lungul anilor să câștige zeci de medalii la diferite concursuri naționale sau internaționale.

  Dincolo de toate aceste epitete care fac referire la omul de sport Laszlo Gorbe, acesta a fost un om extraordinar. Și-a petrecut o mare parte din viață pe apă, vâslind, dar pe pământ era o minunăție, era acel om care te scotea din orice stare și te făcea să îți atașezi zâmbetul pe față.

  Știam că e bolnav și îl vedeam des pe malul Mureșului, lângă Perla. Antrena. Își ocupa mereu timpul cu copiii pe care îi pregătea, cu prietenii lui și veșnic era optimist nelăsând nimic să-i trădeze boala.

  „După naționalele de la Pitești a început să se simtă tot mai rău. Am pierdut un prieten foarte, foarte drag”, spune Alexandru Stoian, cel căruia îi va lipsi enorm în viitor. Împreună cu Alexandru Stoian, Laszlo a înființat secția de kaiac-canoe a CSM Arad dar și echipa de Dragon Boath cu care a cucerit mai multe titluri.

  „Era un One Man Show și aș vrea să rămână în amintirea noastră așa cum l-am știut, optimist și zâmbitor. Am învățat atât de multe lucruri de la tine și aș mai fi avut poate înca pe atâtea să învăț. Am pierdut un antrenor, un coleg dar mai mult de atât am pierdut un prieten adevărat.

  Odihnește-te în pace prieten drag!”, scrie pe Facebook Bogdan Tuță.

  gorbe 2

  FOTO: Naționalele de kaiac-canoe de la Pitești, ultimul concurs la care a fost prezent Laszlo Gorbe

  gorbe 3

  FOTO: Laszlo Gorbela una dintre Galele CSM Arad, în 2013

  UPDATE – colegul și prietenul său, Alexandru Stoian, ne-a scris despre Laslo Gorbe

  GORBE LASLO DANIEL nascut in 24.07.1964 a inceput cariera de sportiv  la A.S.Vointa Arad dupa care se muta la C.S.M Pitesti ca sportiv de performanta  in cadrul Lotului National de KAIAC-CANOE. L-am cunoscut ca sportiv, coleg si prieten, a fost un om plin de viata un adevarat campion, un om cum rar mi-a fost dat sa intalnesc, un om cu suflet mare, iar sufleteste era extrem de delicat pe linga faptul ca iubea copiii ajutandu-i si in formarea lor de viata.

  Si-a dedicat intreaga sa viata kaiacului, trecand prin toate etape performantei: sportiv, antrenor, membru comisia de competitie kaiac marathon si arbitru in FRKC, fiind  si unul dintre promotorii Dragon Boat-ului in Romania. Și-a inceput activitatea de antrenor la Clubul Sportiv Scolar Gloria Arad iar din anul 2011 activeaza ca antrenor la Clubul Sportiv Municipal Arad. Apreciat ca fiind un om onest si extrem de muncitor, un coleg deosebit si un adevarat om de echipa, stia sa daruiasca bucurie celor din jurul lui.

  În ultimii ani s-a ocupat indeaproape de activitatea competitiilor din tara si strainatate, fiind medaliat la campionatele nationale, Europene si mondiale ca sportiv, iar ca antrenor a scos din mana lui multiplii  campioni in disciplina Kaiac-Canoe si Dragon Boat . Dedicat trup si suflet muncii sale, GORBE  a incercat din rasputeri sa castige si cea mai importanta cursa din viata sa, dar din nefericire a cedat in fata destinului doar la 53 ani.

  Iti ltumesc pentru clipele memorabile petrecute impreuna!

  Ramas bun ,prietene drag!

  Sa te odihnesti in pace

  NU TE VOM UITA NICIODATA

  Antrenor Stoian Alexandru

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.