A murit „doamna teatrului românesc”, Olga Tudorache

  de - | 18 octombrie 2017, 8:23 AM | Naţional

  0

  Actriţa Olga Tudorache a murit, marţi noaptea, anunţul fiind făcut de mai mulţi apropiaţi ai acesteia pe Facebook. Olga Tudorache avea 88 de ani şi era internată la Spitalul Elias din 9 octombrie, potrivit Mediafax.

  “Români, a murit OLGA TUDORACHE…! O ARTISTA cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea”, a scris pe Facebook Florin Călinescu.

  “Acum e liniste,Regina mea mamă! Va multumesc pentru tot!”, a postat noaptea trecută actriţa Carmen Tănase.

  “Telefonul a sunat din nou in noapte. Real, de data asta. Doamna Olga Tudorache a plecat… Regret din suflet! Am tot sperat”, spunea medicul Monica Pop.

  Olga Tudorache, poreclită „doamna teatrului românesc”, s-a născut în 1929, la Oituz, în judeţul Bacău. În septembrie 1951 a fost angajată la Teatrul Tineretului din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat activitatea neîntrerupt până în 1966, când teatrul a fuzionat cu Teatrul Nottara. La noul teatru, Teatrul Mic, a rămas angajată până în 1978. Din anul universitar 1976 a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, la catedra de actorie. Din 1990 a devenit profesor universitar. A avut şase promoţii de actori, până la pensionare, în 2000.

  Este cunoscută pentru roluri precum Vitoria Lipan, din romanul Baltagul al lui Mihail Sadoveanu, Fräulein din Gaiţele sau mama lui Mihai Viteazul.

  sursa: Mediafax.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad