vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    A murit al doilea copil din Argeş. Ultimul raport la „Marie Curie” pune în evidenţă trei infecţii cu E.coli

    de Special Arad | 16 februarie 2016, 8:06 AM | Naţional | Sănătate

    0

    Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat, luni, la „Ora Guvernului”, că ultimul raport la „Marie Curie” a pus în evidenţă trei infecţii cu E. coli enteropatogen şi mai multe infecţii cu diverşi viruşi, afirmând că acest lucru nu leagă în niciun fel cazurile între ele. “Ultimul raport pe care îl am a pus în evidenţă trei infecţii cu E. coli enteropatogen şi mai multe infecţii cu diverşi viruşi. Acest lucru nu leagă în niciun fel cazurile între ele. Aceste sunt datele de care dispun până în acest moment. Continuăm investigaţiile. Sunt oameni specualizaţi care o fac”, a declarat ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivitMediafax.

    Luni dimineaţa, un copil din Argeş a murit, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, din cauza unei infecţii digestive grave, fiind a doua victimă de la semnalarea cazului. Alţi 10 bebeluşi sunt internaţi în spital, patru fiind în stare gravă.

    DSP Argeş a informat luni că în ultimele patru zile niciun copil din judeţ nu a fost transferat la spitale din Bucureşti cu boală diareică complicată şi că din probele de apă recoltate de la domiciliile copiilor internaţi rezultă că în aproape toate cazurile aceasta era potabilă.

    Rezultatele anchetei DSP Argeş: Apa e potabilă şi laptele praf este în standarde 

    ”Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judetul Argeş în ultimele 24 de ore, se încadrează în media zilnică, specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei’, precizează DSP Argeş.

    Din probele recoltate de DSP Arges de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureţti, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, din alimente şi apa din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei a rezultatat că apa era potabilă, cu excepţia celei de la o gospodărie particulară din Mărăcineni şi de la un izvor public din Ştefăneşti.

    În ambele cazuri părinţii au declarat că apa este folosită doar „la prepararea supelor” sau că nu a fost folosită.

    De asemenea, s-a constatat că apa minerală necarbogazoasă recoltată de la Lidl şi Kaufland este potabilă, mai spune DSP Argeş.

    DSP Argeş mai informează că probele de lapte praf recoltate din farmacii „corespund standardelor în vigoare” şi că „microaeroflora” Spitalului de Pediatrie Piteşti „se încadrează în limite normale”.

    Rezulta urmatoarele:

    -probe de apa:Spitalul de Pediatrie Pitesti – bloc alimentar- apa potabila

    -apa retea Pitesti recoltata de la domiciliul copiilor din cart.Exercitiu, cart.T.Vladimirescu, str.Bradului- apa potabila ,

    -apa gospodarie particulara Topoloveni – apa potabila,

    -apa retea Stefanesti domiciliu copil din Stefanesti- apa potabila,

    – apa sursa proprie gospodarie particulara Maracineni- apa nepotabila (din declaratiile parintilor este folosita numai pt prepararea supelor),

    -apa minerala necarbogazoasa recoltate din SC Lidl si Kaufland- apa potabila

    – izvor public Stefanesti –drum Gogoiesti Punct Vlada – apa nepotabila (tatal afirma ca nu a folosit niciodata aceasta apa pt copil ,contrar declaratiilor din ancheta epidemiologica) .

    -probele de lapte praf recoltate din farmacii –corespund standardelor in vigoare,

    -microaeroflora si suprafete Spitalul de Pediatrie Pitesti – se incadreaza in limite normale.

    Urmatoarele rezultate vor fi furnizate in zilele urmatoare.

    Încă un copil din Argeş a murit, luni dimineaţa, la spitalul „Marie Curie” din Capitală, din cauza unei infecţii digestive grave, până la acestă dată înregistrându-se alte două decese. Zece bebeluşi sunt internaţi, din care patru în stare gravă.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.