La un an după ce Playboy își anunța decizia de a renunța la fotografiile nud, considerându-le „depășite”, celebra revistă pentru adulți, creată în 1953 de Hugh Hefner, se răzgândește, revenind la conținutul care a făcut-o celebră, relatează AFP, citat de Agerpres.

În octombrie 2015, directorul general al Playboy Enterprises, Scott Flanders, plecat între timp de la revistă, explică că decizia de a renunța la fotografiile nud vizează extinderea audienței grupului.

În luarea deciziei, responsabilii revistei se simțeau încurajați de succesul noii versiuni a site-ului, care prezenta deja doar femei îmbrăcate, chiar dacă lejer.

Numărul din ianuarie/februarie 2016, cu starleta Pamela Anderson pe copertă, a fost prezentat ca ultimul care va include poze cu femei dezbrăcate în paginile sale.

Tentativa nu a avut însă succes, deși grupul, care nu mai este listat la bursă din 2011, nu a declarat nimic despre rezultatele sale.

Fotografiile nud vor reveni în numărul din martie/aprilie 2017, a anunțat fiul fondatorului, Cooper Hefner, 25 de ani, care l-a înlocuit pe tatăl său în postul de director de creație.

„Eu sunt primul care să recunoască că modul în care revista prezenta nuditatea era unul depășit, însă a renunța total la ea a fost o greșeală”, a scris tânărul Hefner, luni, pe contul său de Twitter.

Copert revistei din martie/aprilie 2017

Coperta revistei din martie/aprilie 2017

-, 14 februarie 2017, 11:27 AM