Lucrările de modernizare a şoselei spre Mănăstirea Prislop se apropie de final. A început asfaltarea drumului judeţean, iar autorităţile din Hunedoara au anunţat că îşi propun să inaugureze investiţia la mijlocul lunii septembrie.

Aproape două milioane de euro au fost investiţi de Consiliul Judeţean Hunedoara în reabilitarea şoselei pe care circulă zilnic mii de pelerini, spre mănăstirea unde a slujit şi a fost înmormântat Arsenie Boca. Traficul rutier pe ultimii şapte kilometri ai drumului judeţean Silvaşul de Jos – Mănăstirea Prislop (DJ 687 K) este restricţionat de luni până vineri, între orele 9 şi 16, până în data de 16 octombrie, pentru ca drumarii să poată urgenta lucrările de modernizare a şoselei.

Accesul maşinilor pe sectorul care traversează satele Silvaşul de Jos şi Silvaşul de Sus a fost interzis şapte ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână, încă din luna iunie. Lucrările demarate în urmă cu doi ani sunt încă departe de a fi realizate, deşi Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean, susţine că execuţia proiectului a ajuns la 80 la sută, iar investiţia ar putea fi inaugurată în 14 septembrie, de hramul Mănăstirii Prislop.

SURSA: adevarul.ro

Special Arad, 31 august 2017, 8:25 AM