A fost identificat un nou organ în corpul uman! Cărțile de medicină trebuie rescrise

  de - | 3 ianuarie 2017, 7:05 PM | Sănătate | Stuff

  0

  Oricât de incredibilă pare această veste, potrivit publicației Science Alert, cercetătorii au reclasificat recent un nou organ din corpul uman, care era identificat greșit până acum. Studierea lui poate ajuta la o mai bună înțelegere a bolilor care afectează sistemul digestiv.

  Noul organ se numește mezenter. Până acum, medicii credeau că mezenterul nu este un organ separat, ci o serie de structuri fragmentate din sistemul digestiv, scrie yoda.ro.

  Descoperirea a fost publicată de curând în revista The Lancet Gastroenterology & Hepatology. Studiul care a demonstrat că mezenterul este de fapt un organ distinct a fost coordonat de Calvin Coffey, cercetator la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda.

  un-nou-organ-identificat-in-corpul-uman-cartile-de-anatomie-trebuie-rescrise

  Astfel, medicii știu acum că mezenterul nu este o structură fragmentată, ci una simplă, continuă. Noile informații sunt deja predate studenților la medicină.

  Funcția mezenterului nu este deocamdată foarte bine cunoscută. Acest organ este de fapt repliul peritoneal care leagă intestinul subțire de peretele abdominal.

  Coffey a anunțat încă din anul 2012 că studiile sale sugerează ca mezenterul este un organ separat, distinct. A fost însă necesar ca studiul să fie extins pe mai mulți ani, pentru a acumula mai multe dovezi în favoarea acestei teorii, iar cercetarea lui a fost publicată abia la sfârșitul anului trecut.

  Studierea funcției mezenterului poate ajuta medicii să înțeleaga mai bine anumite afecțiuni digestive și să ofere tratamente mai bune.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad