A căzut pământul peste ei! Un miner a murit, iar alți doi au fost scoși în viață

  de - | 6 octombrie 2017, 8:13 AM | Naţional

  0

  O galerie s-a surpat, joi, la mina Lupeni din Hunedoara. Trei persoane au rămas prinse sub pământ. Echipele de salvare au intervenit ore bune la fața locului până când au reușit să scoată la suprafață o primă victimă. Operațiunea de salvare s-a extins pe parcursul nopții. Din păcate, una dintre victime n-a supraviețuit.

  Tavanul unei galerii a cedat, iar trei persoane au fost prinse în subteran. Echipele de salvatori și conducerea exploatării au intrat în mină, a spus la Digi24 Darius Câmpean, președintele sindicatului „Muntele”.

  El a precizat că surparea s-a produs la o adâncime de circa 500 de metri.

  Starea echipamentului este extrem de gravă, lucrăm cu instalații și utilaje vechi”, a mai spus liderul sindical. Aceasta, în condițiile în care 

  El a mai spus că surpări au loc destul de des în abataje, dar de obicei sunt de dimensiuni mici și sunt controlate. De această dată, surparea a fost de dimensiuni mai mari, a precizat Darius Câmpean.

  Circa 200 de mineri coboară în subteran în fiecare schimb.

  Ministrul energiei anunță că salvatorii din mină au reușit să-l extragă pe al treilea miner. Bărbatul nu are puls și nu dă semne vitale. Foarte probabil, minerul a murit, dar decesul său trebuie să fie declarat oficial de medici.

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad