O galerie s-a surpat, joi, la mina Lupeni din Hunedoara. Trei persoane au rămas prinse sub pământ. Echipele de salvare au intervenit ore bune la fața locului până când au reușit să scoată la suprafață o primă victimă. Operațiunea de salvare s-a extins pe parcursul nopții. Din păcate, una dintre victime n-a supraviețuit.

Tavanul unei galerii a cedat, iar trei persoane au fost prinse în subteran. Echipele de salvatori și conducerea exploatării au intrat în mină, a spus la Digi24 Darius Câmpean, președintele sindicatului „Muntele”.

El a precizat că surparea s-a produs la o adâncime de circa 500 de metri.

Starea echipamentului este extrem de gravă, lucrăm cu instalații și utilaje vechi”, a mai spus liderul sindical. Aceasta, în condițiile în care 

El a mai spus că surpări au loc destul de des în abataje, dar de obicei sunt de dimensiuni mici și sunt controlate. De această dată, surparea a fost de dimensiuni mai mari, a precizat Darius Câmpean.

Circa 200 de mineri coboară în subteran în fiecare schimb.

Ministrul energiei anunță că salvatorii din mină au reușit să-l extragă pe al treilea miner. Bărbatul nu are puls și nu dă semne vitale. Foarte probabil, minerul a murit, dar decesul său trebuie să fie declarat oficial de medici.

sursa: digi24

-, 6 octombrie 2017, 8:13 AM