5 octombrie – astăzi, pe 11 octombrie | Proiecție KineDok

  de Special Arad | 11 octombrie 2017, 7:52 AM | Film

  0

  One World Romania şi CitiZenit continuă periplul prin Europa de Est cu cea de-a şasea proiecţie din programul filmelor Kinedok din Arad. Miercuri, 11 octombrie, de la ora 20, la Cafeneaua Literară Joy’s se va proiecta documentarul „5 octombrie”, un film atmosferic şi contemplativ, care urmăreşte o poveste personală, atingând probleme universale.

  Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română și intrarea va fi liberă.

  5 OCTOMBRIE
  Regia: Martin Kollár
  Producţie: 2016, Slovacia, Republica Cehă
  Durata: 50 minute

  Sinopsis:
  Un film contemplativ care stă mărturie pentru călătoriile spirituale și fizice ale fratelui regizorului, Ján, în vârstă de 52 de ani. După ce află că s-ar putea să mai aibă doar câteva luni de trăit și că are șanse de 50% de a supraviețui unei intervenții chirurgicale necesare dar complicate, Ján își ia bicicleta și un minim de echipament și se lansează în ceea ce va fi probabil ultima călătorie făcută așa cum vrea el. Singura sa limită este data operației – 5 octombrie.

  ——-
  KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2017 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

  KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit cu sprijinul Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.