joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Companiile de stat din energie sunt obigate să-și publice achizițiile și sponsorizările

    de Special Arad | 23 august 2014, 6:23 PM | Business

    0

    Companiile energetice de stat vor trebui să publice trimestrial pe site-urile lor contractele de achiziţii de servicii de peste 100.000 de euro și contractele de achiziții de bunuri și lucrări care depășesc 500.000 de euro, arată un ordin de ministru emis de Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, potrivit Energynomics.ro

    La începutul fiecărui an, companiile vor trebui să publice un raport privind sponsorizările efectuate cu un an în urmă. Ordinul urmează a fi aplicat de Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie.

    Fiecare unitate aflată în coordonarea și proprietatea statului prin Departamentul pentru Energie va trebui să aibă o strategie de dezvoltare pe cel puțin zece ani, mai menționează ordinal ministrului.

    „Am considerat necesară creşterea transparenţei pentru tot ceea ce înseamnă sistemul de achiziţii publice şi sistemul de sponsorizări în companiile de stat din sectorul energetic. În plus, vrem ca fiecare societate să aibă o gândire strategică, pe termen mai lung, care să depăşească durata mandatelor actualilor administratori. Toate aceste măsuri sunt o continuare a eforturilor de îmbunătăţire a guvernanţei corporative, de transparentizare şi eficientizare a societăţilor de stat din subordinea Departamentului pentru Energie”, a declarat ministrul Răzvan Nicolescu într-un comunicat al Departamentului Energiei.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.