sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Piedică la lider! Gloria a jucat corect și a trecut net de Pecica!

    de Lucian Dănilă | 2 mai 2014, 10:43 PM | Sport | Topic special

    0

    S-a discutat o săptămână întreagă despre acest meci dintre Gloria și Pecica de parcă ar fi fost cel puțin un derby pentru accederea într-o cupă europeană. Cum trăim într-o lume, de multe ori, bolnavă de scenarită, bârfele cum că jucătorii Gloriei vor ceda în fața liderului păreau mai veridice decât faptul că mingea e rotundă…

    Pentru mulți, jocul pe care Pecica l-a jucat astăzi la Gloria însemna practic ultima șansă ca echipa lui Dinu Maghici să fie împiedicată în drumul spre baraj. S-a jucat pe bune! Dovada e chiar rezultatul, dar și dacă era ca Gloria să piardă, ardoarea cu care au luptat Manea, Blănaru, Gherghel, Berari și toți ceilalți nu lăsa loc de interpretări. Pecica a fost inexistentă. Echipa lui Dinu Maghici avea nevoie de victorie dar nu și-a creat nicio ocazie de gol pe toată durata partidei! Este posibil ca zvonurile legate de acest joc să îi deconcentreze atât de mult pe fotbaliștii pecicani încât chiar să creadă că meciul este câștigat dinainte.

    Prima repriză a fost una exclusiv de luptă. Disputată pe o ploaie foarte deasă, prima parte nu a oferit decât o luptă surdă între cele două careuri, fără ca portarii Bujor și Rus să fie puși la încercare. Maghici a trimis în teren o echipă ofensivă, într-un sistem 4-3-3, cu atacanții Mohammed „Balotelli”, Arsene și Peii, dar niciunul dintre ei nu a pus în pericol defensiva gazdă. S-a încheiat 0-0 și ne așteptam la o parte secundă în care Pecica să forțeze victoria.

    Echipa care a ieșit mai decisă de la vestiare a fost Gloria. Maghici l-a schimbat pe „Balotelli” – inexistent – cu Tegbo, pentru a crea densitate la mijloc, dar nici acesta nu a contat foarte mult în joc. Imediat după reluare, Berari a trimis un șut din voleu de la 25 de metri pe care Rus l-a respins cu vârful degetelor în transversală, iar de acolo a ricoșat în corner. Bilia a executat foarte bine cornerul și același Berari a profitat de lipsa de reacție a lui Gheorghe Ponta și Kuku și, de la colțul scurt, l-a executat pe Rus. Era 1-0 iar bucuria gloriștilor era extremă!

    Toți așteptau o sclipire de la Peii, sau o fază fixă pentru „specialistul” Arsene. Primul a fost permanent păzit fie de Manea, fie de Blănaru, iar al doilea a avut o singură lovitură liberă din preajma careului, dar a trimis mingea mult peste poartă. Nici după gol Pecica nu și-a creat ocazii, acestea fiind tot la poarta lui Rus, dar portarul Progresului s-a opus șutului lui Filimon.

    Avea să vină minutul 76, atunci când insistentul Topai a intrat în careu, iar Vali Fritea, neglijent, l-a lovit cu piciorul în spate îndorința sa de a degaja și arbitrul Trif a dictat penalty. A transformat „căpitanul” Manea, s-a făcut 2-0 și zarurile au fost aruncate.

    Pecica pierde astfel poziția de lider, după ce UTA BD a câștigat prin neprezentare meciul cu Semlecana Semlac, iar șansele pentru a accede la baraj au scăzut alarmant. Campionatul însă, se joacă!

    Gloria – Pecica   2-0 (0-0)

    Berari 49, Manea 76-11m

    Gloria: Bujor – Bilia, Wild, Blănaru, Hulbăr – Topai (Petra), Manea, F. Gâlcă, Palcu (Gherghel), Filimon – Berari (Pocol).

    Pecica: Rus – Vasilca, Șiclovan, Fritea, Istin – Kuku, G. Ponta, Purece (Fabian), Arsene – Mohammed (Tegbo), Peii.

    Arbitri: Cristian Trif, Paul Coiș, Cătălin Iova. Observatori AJF: Cornel Tiulea, Vasile Rad

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.